RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjør forsiktig!


FORSIKTIG: Elgen har begynt å trekke ned mot veier og bebyggelse, og bymiljøetaten ber bilistene være varsomme.
FORSIKTIG: Elgen har begynt å trekke ned mot veier og bebyggelse, og bymiljøetaten ber bilistene være varsomme. Foto: FOTO: Arkiv
– Situasjonen er ennå ikke kritisk, men en del elg har trukket ned mot veier og bebyggelse, særlig i Maridalen og Sørkedalen, ifølge Anders Gimse i bymiljøetaten.

MARIDALEN/SØRKEDALEN: Bymiljøetaten vurderer nå fortløpende å starte foring av viltet, slik at elg og rådyr i mindre grad trekker ned mot veier og bebyggelse, særlig i Maridalen og Sørkedalen.

Bymiljøetaten oppfordrer bilistene til å være varsomme – i Sørkedalen har det allerede vært tre elgpåkjørsler i løpet av de siste to - tre ukene.

Stormen gir mat

– Men foreløpig har dette vært en «snill» vinter, hva gjelder kulde og mengder snø, så vi har ennå ikke startet foring, slik vi har gjort tidligere år. Og stormen for kort tid tilbake, med alle de nedblåste trærne, hjelper også viltet med å finne mer mat. Særlig de nedblåste furutrærne spiser gjerne elgen av, forteller seniorrådgiver i bymiljøetaten, Anders Gimse.

Det er særlig i overgangen fra mørkt til lyst, og fra lyst til mørkt, at viltet beveger seg mest, og at bilistene må være ekstra varsomme.

Venter med ekstraskiltene

– Vi har heller ikke ennå satt opp ekstra varselskilt med «mye vilt», for eksempel ved inngangen til Maridalen, men som nevnt ser vi an situasjonen fortløpende. Det er viktig å ikke misbruke slik skilting også, men å sette opp ekstraskiltene når det virkelig er krise, sier Gimse.

Se video (av Tom Sæland) av rådyrkalv som løper i veibanen i Maridalen ved Skjerven gård:

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere