RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjærlighetens budskap


Selveste lederen av Ahmadiyya-menigheten, Zartasht Munir Ahmad Khan, delte ut sjokolade til alle ungene som var med på dagens feiring i Furuset Forum.
Selveste lederen av Ahmadiyya-menigheten, Zartasht Munir Ahmad Khan, delte ut sjokolade til alle ungene som var med på dagens feiring i Furuset Forum.
Id ul Adha, høytiden til minne om den store profeten Abrahams offer, ble behørig feiret i Furuset Forum like før jul.

Furuset: "Kjærlighet til alle, ikke hat mot noen", er Ahmadiyya-bevegelsens motto. En bevegelse med røtter tilbake til slutten av det 18. århundre.

En fin dag

I mangel og i vente på egen moské var bønnen lagt til Furuset Forum. Hit strømmet de til fra hele byen og det nære østland. Over tusen festkledde, feststemte og hilsende i alle aldre.

Jeg har gledet meg lenge. Dette er en fin dag. Vi får gaver og god mat, sier Saad Qaisrani som er i den store hallen sammen med sin bror og far.

Mor har bakt både sjokoladekake og kremkake og så ønsker jeg meg en godterimaskin.. En som det bare er å trykke på knappen og så kommer alt det en vil ha ut, ler Saad, men får ikke medhold av sin bror.

Jeg ønsker meg heller en fjernstyrt bil, sier Nasir før de reiser hjem for å fortsette feiringen sammen med familien.

Hellig

Denne høytiden markerer også Pilgrimsferdens velsignelser og betraktes som svært hellig.

Ahmadiyya-bevegelsen i Islam ble grunnlagt av Hadhrat Mirza Ghulam Ahmad. Han hevdet å være den utlovete Messias og Mahdi som skulle reformere troen i vår tid.

Bevegelsen har medlemmer spredt over hele verden. Til Norge kom den første misjonær på 1950-tallet, og menigheten teller i dag over 1500 medlemmer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere