RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjærlighetsbro til sommeren


John Tore Norenberg (H) har slåss for å gjenreise gangbroen over jernbanen på Bekkelaget siden den ble revet for åtte år siden. Han er lettet over at broen nå endelig er på plass.
John Tore Norenberg (H) har slåss for å gjenreise gangbroen over jernbanen på Bekkelaget siden den ble revet for åtte år siden. Han er lettet over at broen nå endelig er på plass.
Etter flere års venting er nå endelig ny gangbro reist over Østfoldbanen på Bekkelaget.

BEKKELAGET: Lokalbefolkningen og andre turgåere kan dermed snart glede seg over at det igjen er mulig å spasere langs Kjærlighetsstien fra Ekebergåsen ved Grottenveien til Nedre Bekkelaget.

Snart klar til bruk

Gangbroen ble reist natt til søndag, men fortsatt gjenstår det noen avsluttende arbeider før broen kan innvies.

De første nattarbeidene ble gjort mellom 26. og 27. april i år. Natt til søndag som var ble fundamenter, bruplater og trapper heist på plass og montert. Under nattarbeidet har togtrafikken vært stanset.

Den siste planlagte nattlige togstopp er mellom lørdag og søndag 7. og 8. juni. Da er det avsluttende arbeider på brua, trappen og asfaltdekket som står på programmet.

Etter at elementene er på plass og brua er montert, gjenstår en del arbeider i terrenget rundt. Arbeidet går foreløpig etter planen og Friluftsetaten sier at alt skal bli ferdig senest 1. juli.

Lettet

For åtte år siden ble den gamle gangbrua revet, og siden den gang har det ikke vært noen gangforbindelse mellom den øvre og den nedre del av Bekkelaget.

Et enstemmig bystyre vedtok allerede i september 2004 at gangbroen over Østfoldbanen ved Bekkelaget skulle gjenreises, men prosessen har dradd ut. Forsinkelsen har blant annet skyldtes mangel på midler, og senere også mangel på entreprenør.

En av dem som har slåss for å få gjenreist den gamle broa er høyrepolitiker John Tore Norenberg. Etter en åtte år lang kamp var han søndag lettet over å kunne se at gjenreisningen av broen ved Kjærlighetsstien er et faktum.

Dette er en gledens dag, slår han fast der han klatrer lettbeint i den bratte skråningen som rager over jernbanen ved Mosseveien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere