RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det var en feievogn av denne typen 10-åringen havnet under i Stovnerbakken.
Det var en feievogn av denne typen 10-åringen havnet under i Stovnerbakken.

Kjørte over gutt med feievogn - frikjent

10-åringen ble alvorlig skadet da mannen rygget over ham med feiebilen i Stovnerbakken i mai i fjor.

STOVNER: Den ti år gamle gutten måtte kjøres til Ullevål Universitetssykehus med betydelige brudd- og muskelskader etter en ulykke med en feiemaskin i Stovnerbakken i mai i fjor. Feiemaskinen var montert bak på en traktor, ifølge iOslo.no.

Den 20-årige sjåføren ble tiltalt etter ulykken, som skjedde mens han rygget opp Stovnerbakken.

Ifølge dommen sjekket 20-åringen grundig rundt traktoren før han rygget. Feiemaskinen har en relativt stor blindsone, og mannen har selv forklart at han sjekket nøye at det var klart.

Så seg ikke for

Ifølge mannens egen forklaring rygget han med en hastighet på 2,5 kilometer i timen. Gutten som ble påkjørt løp ut bak traktoren, og har selv forklart at han ble truffet i hodet før han ble overkjørt.

Han hadde sett en klassekamerat på andre siden av veien, og så seg ikke for før han løp ut i veien.

På grunn av det høye støynivået merket ikke 20-åringen at han traff gutten, og først etter 15 meters rygging følte han at feiemaskinen "hoppet". Da han sjekket så han et par bein som stakk ut under maskinens hjul.

- Lekte farlig lek

Fullastet med strøsand kan en feiemaskin av denne typen veie flere tonn, men på ulykkesdagen var kassen nesten tom. Det kan ha reddet tiåringens liv.

20-åringens sjef forklarte overfor retten at ungene tidligere på dagen hadde lekt en farlig lek med feiemaskinen. De byttet på å stille seg opp bak maskinen mens gatene ble feid. Mannen, som ikke var øyenvitne til selve hendelsen ble allikevel tillagt vekt under rettssaken.

Flertallet i Oslo tingrett mener det er knyttet så stor tvil til selve hendelsesforløpet at mannen ble frikjent. Det er så langt ikke klart om påtalemyndigheten vil anke saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere