RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aleksander Høe (20) vant sølvet under norgesmesterskapet i kjøtt. FOTO: LINE RUNDMO
Aleksander Høe (20) vant sølvet under norgesmesterskapet i kjøtt. FOTO: LINE RUNDMO

Kjøttets mester

Aleksander Høe (20) ved Jacobs på Holtet, stakk av med den gjeve sølvmedaljen i kjøtt-NM forrige uke. – Jeg er veldig fornøyd! sier han.

NORDSTRAND: Totalt seks svenner kom videre fra de landsbaserte uttakskonkurransene, til Ålesund og morgesmesterskapet i kjøtt. Gjennom tre intensive timer kjempet de seg gjennom grovstykking, finstykking og presentasjon av hver sin ferskvaredisk. Kun en vant sølvet, og det var Aleksander Høe!

– Det kilte i magen og kribla ganske godt. Det er jo en prestisje å få være med da, forteller han.

– Forventningene mine var å komme til Ålesund, deretter på pallen, og så det kanskje aller viktigste: å slå broren min, sier han og gliser.

Den tre år eldre svenne-broren stilte nemlig også opp i konkurransen.

Imponerte

Mens fem dommere gikk rundt og noterte underveis, viste Aleksander blant annet fram knivteknikk og utbeining av kjøttet. Han lot seg ikke påvirke av hva konkurrentene på siden drev med.

– Jeg vet at jeg må holde på med mitt, for at jeg skal bli ferdig, sier 20-åringen. Tre timer går ganske fort når man har 34 produkter til rådighet, som skal bli til de lekreste retter. Aleksander sier at det er viktig med fargespill på fatene.

– Det gir et fremtredende bilde. Når dommerne kommer, får man i oppgave å presentere en av rettene på fatet, sier han.

Nordstrandsvennen presenterte lakserullen sin, en rett bestående av benfri svinekam fylt med røkt laks, mozzarella med mer.

– Dette var deilig. Nå kan jeg slappe av, tenkte han etter presentasjonen.

Erfaren vinner

Han burde bli godt vant til presentasjoner nå. Aleksander deltok for to år siden i kjøtt NM, den gang som lærling.

– Jeg vant bronse, så sånn sett har jeg forbedret meg, sier gladgutten. Og ikke bare det, men i fjor stilte han opp i EM, hvor han fikk med seg både gull og sølvmedaljen.

– Vi var delt opp i del-målkonkurranser. Jeg lagde en viltpaté som slo an, sier han blygt.

Står på

Aleksander har jobbet på Jacobs i ett år. Han tok fagprøven i fjor og legger ikke skjul på at han trives i jobben som butikkslakter på Nordstrand.

– Jeg bor i Fredrikstad og pendler. Det fungerer veldig godt. Jeg står opp og gleder meg veldig til å dra på jobb, sier kjøttsvennen.

Han er veldig takknemlig overfor kolleger og alle oppover i systemet, som har hjulpet ham i forkant av NM. Han sier at det er mye arbeid som ligger bak.

– Jeg har øvd på skjæring, lagd alle spesialitetene og øvd på tid. Folk har kommet og sett og vist interesse mens jeg har trent. Det har hjulpet å få tilbakemeldinger, forteller han.

Svennen synes det er gøy med kjøtt fordi det er så masse man kan gjøre med det. Han trives både på kjøttkjøkkenet og bak disken.

– Det morsomste av alt er å anbefale en hel rett til kundene, og at de kommer tilbake og sier at de ble fornøyd!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere