RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Køkaos på ny festival


De hvite teltene i midten var barene. Til høyre for de hvite teltene var Premium-området, mens vanlig festivalpass var til venstre. Madeleine Solum (innfelt til høyre) og hennes venninne var ikke fornøyd med opplegget.
De hvite teltene i midten var barene. Til høyre for de hvite teltene var Premium-området, mens vanlig festivalpass var til venstre. Madeleine Solum (innfelt til høyre) og hennes venninne var ikke fornøyd med opplegget. Foto: Foto: Harald Fjelddalen, Nettavisen
Store artister trakk mange tilskuere til Findings-festivalen på Bislett i går. Såpass mange at køene tidvis ble veldig lange.

BISLETT: Fredag gikk den første utgaven av Findings-festivalen av stabelen på Bislett stadion i Oslo.

Hele 18.000 hadde møtt opp for å se blant andre Kygo og Avicii dunke ut sine beste hits.

Mange fikk imidlertid opplevelsen hemmet av lange køer.

– Gikk ikke fremover

Christopher Granung var blant festivaldeltakerne som var misfornøyd. Han kom til festivalområdet rundt 17.30, men ble overrasket da han sto i kø for å kjøpe øl.

– Det gikk ikke fremover. Jeg og kompisen min sto der i sikkert 20 minutter og vi flyttet oss kanskje en halvmeter frem. Vi måtte nok stått der i over en time før vi hadde fått kjøpt oss drikke, sier Granung til Nettavisen.

– Det hele endte med at vi gikk ut av festivalområdet og kjøpte oss øl på en butikk i nærheten, forteller han.

Granung legger imidlertid til at bortsett fra køsituasjon, var festival-opplevelsen bra.

– Et helvete

Også når man skulle gå på toalettet var det lang ventetid.

Madeleine Solum hadde kjøpt Premium-billett til festivalen. Da fikk man tilgang til et eget område med egne barer. På festivalens hjemmeside ble det også lovet egne Premium-toaletter.

– Jeg spurte vakten hvor Premium-toalettene var, men da fikk jeg til svar at det ikke ble noe av, sier Solum til Nettavisen.

– Da ble det til at man måtte planlegge ordentlig når skulle på do. Man måtte gå ut av premium-området, og jeg sto i kø i 25 minutter. Det var et helvete, fortsetter Solum.

Les også: Oslofolk punger ut for å gå på festival

– Latterlig

Premium-billettene kostet 995 kroner, men det var ikke noen kortere køer for å få kjøpt seg drikke i Premium-området.

– Det var helt latterlig. Vi dro heller hjem, som er seks minutter unna, enn å stå i den køen, sier Solum.

Uten egne toaletter og med lange køer i baren så ikke Solum fordelene med Premium-billetter, som var dyrere enn de vanlige billettene.

– Det var dårlig planlegging. Vi kunne like gjerne kjøpt vanlige festivalpass, sier Solum.

Får kjeft

Også på Facebook-siden får festivalen kjeft. 

«Det eneste som leverte var artistene! Latterlig dårlig logistikk! Brukte over en time i kø hver gang man skulle ha øl eller gå på do. Matkøen kunne vi bare drite i, gikk heller ut av området. På Premium-billettene ble man lovet eksklusive doer blandt annet. Det eneste man fikk ekstra her var å få lov til å kjøpe vodka og Burn. Helt tomme barer 1,5 timer før festivalens slutt. Greit det er første gang dere arrangerer, men ærlig talt.» skriver en.

«Bra musikk, dårlig arrangement. Kø over alt, ingen system overhodet. Dårlige sanitærforhold, og dokøene førte til at det sto folk og pissa flere steder på tribunen! Jeg håpte på en suksess, men dessverre tror jeg ikke det kommer en forbedret oppfølger. Arrangørene må lære seg andre ting enn markedsføring på sosiale medier. F.eks å arrangere konsert.» mener en annen

«Kjipern når øl- og toalettkø skal ødelegge hele festivalen! En time er altfor lenge å vente i kø, i hvert fall når køen ikke er lengre en 15 meter! Latterlig dårlig opplegg for både publikum og ikke minst for artister som spiller for folk i kø! Tror nok det hadde vært litt mer folk foran scenen om ikke alle sammen satt ute på diverse puber pga latterlige køer!»

For få kortterminaler

Stefan Jansen, salg og handelsansvarlig for festivalen, forteller at hovedgrunnen til de lange køene var at de hadde for få kortterminaler.

– Vi hadde et ungt publikum som satte pris på å bruke kort i stedet for kontanter, og vi hadde for få kortterminaler. Det kom også noen regnskurer, og da fikk vi strømstans. Det er ting som skjer når man starter en ny festival, sier Jansen til Nettavisen.

Han legger til at de på forhånd ikke visste helt hvordan publikum ville bevege seg, og hvor kødannelsene ville komme.

– Fått det de betalte for

– Hvorfor ble det ikke noe av premium-toalettene?

– Måten vi først hadde satt opp festivalområdet var ikke hensiktsmessig, så vi måtte speilvende arenaen fjorten dager før festivalen. Da vi gjorde disse endringene førte det til følgefeil når det gjelder brannsikkerhet og rømningsveier. Derfor bortfalt arealet hvor vi hadde tenkt å ha premium-toalettene, på grunn av hensynet til sikkerheten, sier Jansen.

Han understreker at han gjerne skulle hatt premium-toalettene, men at sikkerheten må komme først.

Misfornøyde festivalgjengere vil ikke få reduksjon i billettprisen. Jansen mener likevel at de som kjøpte premium-billetter har fått det de betalte for.

– Ja, det mener jeg. De betalte først og fremst for en bedre sceneopplevelse og et bedre bartilbud. Det som falt bort var separerte toaletter, men de ble flyttet til fellesområdet. Den totale toalettkapasiteten er den samme. Vi bruker erfaringen fra i år til å bli bedre til neste år, sier Jansen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere