RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klager på Bislett- spotlight i stuen

Ekteparet Gyda Sylou Creutz og Kåre Knutsen har sendt inn klage til bydelen, fordi de er lei av sterkt lys fra Bislett stadion som invaderer stuen deres på kveldstid.

$PHOTOHEADER_ON$BISLETT:$PHOTOHEADER_OFF$ Gyda Sylou-Creutz bor sammen med ektemannen Kåre Knutsen i boligkomplekset Doblougløkka. Ekteparet har sett seg lei på å bli plaget av sterkt lys fra Bislett stadion. Det er særlig i sene kveldstimer de har opplevd dette, i tillegg til støy fra Bislett stadion.

Ta mer hensyn

På et arrangement for et par uker siden lot de lysene stå på to timer etter at alt var ferdig, sier Gyda. Hun har selv bodd i strøket i 25 år, og har fått med seg utviklingen fra gamle til nye Bislett stadion. Selv om hun er glad for en fin ny stadion, ønsker hun at man tar mer hensyn til naboer og nærmiljøet.

Vi bor i Colletts gate i 3. etasje, og må trekke for gardinene i stuen og et tilhørende rom ved hvert arrangement på stadion, skriver Gyda Sylou-Creutz og Kåre Knutsen i et åpent brev til bydelen. Kultur og-idrettsetaten som har ansvar for driften av stadion, beklager at lyset noen ganger kan være til unødvendig mye sjenanse. Idrettsforvalter Per Øien sier at det under det nevnte arrangementet i brevet, må ha skjedd en glipp.


Få arrangementer

Nå har det vært veldig få arrangementer på Bislett, og stadion brukes først og fremst til innendørstrening, sier Øien. Han beklager at lyset har stått på utover selve arrangementstidene, men forteller at han ikke har mottatt flere klager på sterkt lys enn dette brevet.

Jeg kan forstå at de som bor nærmest reagerer, sier bydelsutvalgsleder Rune Aale-Hansen. Han er likevel glad for å kunne registrere at stadion blir brukt såpass ofte. Bydelsutvalgslederen bor selv i nærheten av stadion.

Det er kanskje ikke nødvendig å la lyset stå på til sent på kveld, men det dilemmaet må vi kanskje tåle, sier han. Han registrerer også at den høye lyden fra stadion er redusert.

Det er lenge siden vi har fått klager på Bislett stadion nå, sier bydelsoverlege Janne Møller-Stray. Hun forteller at det særlig har vært klager på støy, som har vært et problem tidligere. Bydelsoverlegen tror ikke det er grunn til bekymring, siden det ikke er arrangementer på Bislett stadion om vinteren. Øien forteller at det ikke vil være noe arrangement på stadion før mars neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere