*Nettavisen* Nyheter.

Klager på rotter hos Godt Brød i Bogstadveien

Bakgården i Bogstadveien 24 ser ikke spesielt trivelig ut. FOTO: PRIVAT

Beboerne i Bogstadveien 24 er lei av rotter i bakgården til bakerikjeden Godt Brød.

MAJORSTUEN: Nå har de sett seg nødt til å kontakte bydelsoverlegen for å få bakeriet til å stramme opp i sin sviktende avfallshåndtering.

I brevet, som nå er blitt oversendt en av kommunens helsekonsulenter for videre behandling, står blant annet følgende å lese:

«Vi har i mange år vært plaget med at Godt Brød håndterer avfallet sitt svært utilfredsstillende. Dette er noe som skjer på daglig basis, og som beboere i Sameiet føler vi oss helt maktesløse overfor næringsseksjonen da ingenting vi sier ser ut til å ha noen effekt.»

Sviktende rutiner

Rotteobservasjonene kommer svært overraskende på Godt Brøds daglige leder Gisle Kolås:

Hverken jeg eller mine har registrert problemet du henviser til her. Vi får jevnlig inspeksjon fra Anticimex, og de har aldri hatt noe å si på vår avdeling i Bogstadveien, sier han.

Da Anticimex var på befaring på anmodning fra Sameiet Bogstadveien 24 var derimot responsen en helt annen:

-»Godt Brød MÅ gjøre noe med sine rutiner med avfallshåndtering. Det ligger matrester utenfor søppelkassene ved inspeksjon. Dette er en viktig næringskilde for rottene i gården», skriver skadedyrselskapet i sin rapport.

Overrasket

Øystein Løvlie, gründer og baker i Godt Brød, har verken sett brevet eller rapporten, og synes dette høres veldig rart ut.

Anticimex er et stort, internasjonalt selskap som ikke har ansvar for andre enn sin oppdragsgiver - de jobber ikke på samme måte for oss som de gjør for sameiet. Jeg synes det er veldig merkelig om Anticimex foretar en slik inspeksjon uten at vi får se rapporten. Men om det er slik at tilstanden ikke er som den skal være, skal vi selvfølgelig bidr a til å løse opp i dette. Vi skal ikke forsøple omverdenen så det skaper uhygge for en tredjepart, sier han.

Rotteproblemer ved bakerier er svært vanlig, skal vi tro Trond Dyrli, skadedyrbekjemper i Oslo Skadedyrkontroll.

Dette skyldes ofte mangel på rutiner i forhold til renhold og orden. Vi blir ofte skremt over sviktende rutinene når vi er ute på inspeksjon, sier han.

Han forteller at problemene gjerne oppstår ved uforsvarlig lukking av containere hvor det blir kastet matavfall.

- Rotter er glad i all mat de kommer over, og det har seg gjerne slik av hvis det først dukker opp en kommer det gjerne flere, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag