RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klager på støy fra skolegården


STØY? En av skolens naboer får ikke fred i sitt eget hus, og klager på støy fra skolens elever i friminuttene.
STØY? En av skolens naboer får ikke fred i sitt eget hus, og klager på støy fra skolens elever i friminuttene. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye
I et brev til Tåsen skole inviterer en nabo rektor hjem for å oppleve barnas «støy» i friminuttene. Rektor John Myrlund takket høflig nei, og mener glade barn ikke er et problem.

TÅSEN: Nå har klageren, etter rektors «høflige avslag», sett seg nødt til å sende inn en klage på «skolen og den støy den utøver».
Klageren ønsker nødvendige støyreduserende tiltak, som eksempelvis en støyskjerm, blir vi fortalt på telefon.

Vedkommende hevder at «det er til tider på dagtid så høyt støynivå fra elevene når de er ute, at det er til sjenanse for oss å være inne i eget hus.»

Klageren vil ikke kommentere saken ytterligere, men håper på at klagen behandles rent administrativt i bydelen.

Tåsen Skole har eksistert siden 1916, og har som Nordre Aker budstikke bekjent ikke fått noen støyklager fra naboer tidligere.

Barns glede

«Jeg har vanskelig for å se at skolen verken kan eller ønsker å legge begrensninger på barns glede»,  svarer rektor på korrespondansen til klager i februar i år.
Rektor og klager vil ikke kommentere saken ytterligere, men som det kommer fram i brevet et fra rektor er skolen «godt kjent med lyder fra barn som er glade i friminuttene».

– Trist

– Jeg synes det er trist dersom noen føler seg plaget. Skolen har jo vært der i alle år, og da må man påregne en viss støy. Jeg ville bli overrasket dersom skolen avga uormalt mye støy, sier Fau-leder Petter J. Karal ved Tåsen skole. Han mener at eventuelle kostnader for støyreduserende tiltak må bli et juridisk spørmsål om hvem som skulle betale for dette.
– Tåsen skole har normale, fine barn, og det er positivt at de utfolder seg ute, legger Karal til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere