*Nettavisen* Nyheter.

Klaget inn til rådhuset

Hans Otto Watne mener Per Overrein er på tynn is når han kritiserer at Frp brukte åpen halvtime.

Fremskrittspartiet mener Arbeiderpartiet har forsøkt å kneble partiet under åpen halvtime på Sagene. Helt feil, svarer Per Overrein.

Klikk på bildet for å forstørre.

Per Overrein står fast på at det var riktig å irettesette Hans Otto Watne.

SAGENE: Leder av Sagene Fremskrittsparti, Hans Otto Watne, reagerer på Per Overreins uttalelser i Østkantavisa torsdag 4. mars. Nå tar han til motmæle.

– Kritikken fra Overrein er urimelig og malplassert, mener han.

Åpen halvtime

Sinnene står i kok etter et Frp-utspill fra talerstolen under åpen halvtime i Sagene bydelsutvalg. BU-leder Per Overrein rettet kritikk mot Hans Otto Watne etter et innlegg om det såkalte "prostitusjonsvedtaket". Saken ble omtalt i denne avis torsdag 18. februar.

– Dette begrenser jo Frps representants mulighet til å ytre seg i saken, og det er svært alvorlig, har Overrein uttalt i Østkantavisa.

Watne reagerer på utsagnet fra BU-lederen. Innlegget i åpen halvtime var klarert med BU-representant Wenche Smeby, ifølge Watne.

– Han sier det er alvorlig uten å begrunne det. Det er oppsiktsvekkende at han tar til motmæle og henger ut en som tar ordet i åpen halvtime, sier han.

Innlegget ble holdt for å markere det sjeldne i at et såkalt representasjonsforslag skulle opp til votering. De borgerlige ønsket å stryke vedtaket om å be bydelsdirektøren motarbeide prostitusjon i bydelen. Watne mener Ap forsøker å dysse ned det pinlige i at forslaget aldri lot seg gjennomføre i praksis.

– Jeg spurte også direktøren om hvorfor vedtaket ikke var gjennomført, uten å få noe svar. Det virket som Overrein forsøkte å trylle vekk forslaget og unngå votering, sier Watne.

Han opplevde aldri noen begrunnelse på hvorfor det var så galt å entre talerstolen om saken.

– Han ga meg en viss utdypning på hvor viktig representasjonsfrihet er som prinsipp. Da vil jeg fremholde at ytringsfrihet er vel så viktig. Overrein bruker en ufin form for hersketeknikk. Det gjør han fordi han er flau og beklemt over at jeg pirker i vedtaket, sier Watne.

– Ga Watne råd

Saken er sendt over til forretningsutvalget på rådhuset. De skal vurdere om Watnes opptreden bryter med reglene. Selv avviser Overrein at han har forsøkt å kneble Watne. Kritikken har ingenting med selve vedtaket å gjøre, men er av prinsipiell art.

– Det er ikke snakk om knebling, men et forsøk på å gi ham et råd, sier BU-lederen.

Det problematiske i saken er, ifølge Overrein, at Watne tok ordet til en sak som skulle behandles i BU-møtet.

– Det er den faste representanten som skal fremlegge partiets politikk, ikke vararepresentanten. Han må ikke begrense den faste representantens handlingsrom gjennom muntlige innlegg. Det blir en uheldig innblanding i saksbehandlingen, sier Overrein.

– Han sier dette var klarert med Wenche Smeby?

– Det hjelper ikke hva de har avtalt på forhånd, det blir galt. Det var i så fall hun som skulle uttalt seg i saken. Som BU-leder har jeg rett til å beskytte de faste representantenes rettigheter.

– Så det var ikke galt at han tok ordet?

– Han kunne gjerne tatt ordet, men da i en annen sak. Han må passe seg så han ikke gir uheldige føringer på den faste representanten, sier Overrein.

– Watne, er ikke åpen halvtime myntet på folk utenfor partiene?

– Jeg mener den er til for alle som har noe å ytre. Jeg kan ikke se hvordan man kan lage en slik begrensning. Det ville være absurd å om man har et reglement som forbyr politikere å ta ordet i åpen halvtime, avrunder Watne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.