RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klanen legger seg flate etter pyroshow


Klanen tar et voldsomt oppgjør med enkeltpersoner i supportermiljøet, som brøt reglene, og smuglet inn ulvolig pyroeffekter på kampen mellom Vålerenga og Lillestrøm, søndag 18. november.
Klanen tar et voldsomt oppgjør med enkeltpersoner i supportermiljøet, som brøt reglene, og smuglet inn ulvolig pyroeffekter på kampen mellom Vålerenga og Lillestrøm, søndag 18. november. Foto: Arkivfoto
I en uttalelse på Klanens egne nettsider beklager styret den ulovlige blussingen på Ullevaal, da Vålerenga møtte Lillestrøm søndag 18. november.

VALLE: – Hver enkelt mann eller kvinne må snart ta et valg om de i jubileumssesongen ønsker å være en del av felleskapet i Klanen eller ikke, skriver klansstyret i uttalelsen.

Det var da Vålerenga møtte Lillestrøm søndag 18. november at den ulovlig blussingen skjedde.

Klanen hadde på forhånd fått godkjent et lovlig pyroshow på arenaen av Norges Fotballforbund. Dette skulle skje før kampstart, men grupperinger i Klanen hadde smuglet inn ulovlig bluss, som blant annet førte til utsettelse av kampen, og uttrykking av store politistyrker.

Misbrukte tilliten

Klansstyret tar nå et voldsomt oppgjør med supportere som smuglet inn ulovlige pyroeffekter.

– Hendelsene søndag viste med all tydelighet at Klanen ikke lengre er voksne nok til å bære det ansvaret det medfører å bli vist tillitt. Klubben og NFF viste oss tillitt ved å godkjenne søknaden om bruk av pyroteknikk på tribunen, skriver de, og fortsetter:

– Vi misbrukte denne tilliten. Indrejustisen ser ut til å være borte.

Styret er spesielt kritiske til kasting av knallskudd og bluss ute på banen, samt flere runder med blussing under kampen. Selv etter gjentatte oppfordringer fra styremedlemmer og andre om å stoppe fortsatte dette.

– Hadde sistnevnte hendelser vært unngått, tror styret at vi hadde tatt et sjumilssteg for vår egen del med tanke på fremtidige pyroarrangement. UFCs atale oppførsel kunne dessverre ha bremset prosessen noe, men til syvende og sist tror styret dette kunne ha vært en stor seier, skriver de, og fortsetter:

– Slik ble det altså ikke. Vi valgte i stedet selv å gå på et vesentlig tap i den kampen vi har ført for lovlig blussing, på ulike arenaer, over mange, mange år.

LES OGSÅ:

Klanen om VIF-Lillestrøm: – Det er himmel eller helvete

Vil gi ansatte fri dersom VIF taper

Med lua i hånda

Klansstyret, som består av Svein Erik Bakke, Nimo Gasparini, Christian Kjellsen, Morten Nydal, Frode Ræder, Daniel Katiraee, Steinar Jensen og Marius Wivegh, retter kritikken mot det de mener er ødeleggende oppførsel fra enkeltpersoner, mot fellesskapet.

– Enkeltpersoner valgte å stille seg selv foran det frivillige arbeidet som har blitt lagt ned av mange personer i en årrekke for å få aksept for en ramme for pyroteknikk som vi kan leve med. Klanen sviktet som helhet da vi sammen ikke var i stand til å stoppe det som skjedde.

– Faktum er at vi nå ikke kan gjøre annet enn å stå der med lua i hånda og håpe på godvilje fra NFF og klubb.

LES OGSÅ: Slik leser Klanen hockeytabellen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere