*Nettavisen* Nyheter.

Klanen ler av Lyn

Det er i alle fall den rollen Vålerenga har gitt seg selv.

Klantalsmann Christian Falch Kjellsen ler av det han kaller historieløshet fra Lyn-fansen.

OSLO: På vegne av Klanen, uavhengige vålerengasupporteres klubb, kan vi ikke annet enn å le samt undre oss litt over bastionmedlemmets manglende historiske Oslo-kunnskap, skriver Klanens talsmann Christian Falch Kjellsen i en e-post til Lokalavisen, etter å ha lest utspillene til Bastionær Heljar Nilsborg.

Historieforfalskning

At Bastionen blir fornærmet tar vi som ett tegn på at noe riktig har blitt gjort.

Men vi er nødt til å reagere når de i tillegg til all mulig annen forfalskning de er viden kjent for også må ty til historieforfalskning, skriver han videre.

Frigg, ikke Lyn-land

Kjellsen mener Lyn-fansens påstand om å være "laget for Oslo vest" er total skivebom.

Frogner/Majorsuten/Bislett har vel tradisjonelt aldri vært Lyn-land.

At det er blitt et satsningsområde for den nystartede eliteklubben FC Lyn Oslo etter 1999, etter nærmere 20 år i mørket, for så være.

Tradisjonelt har dette vært Frigg-land, så vidt meg bekjent har ski- og fotballklubben Lyn mer eller mindre siden starten i 1896 flyttet ut til Vestre Aker , hvor de i grunnen ble helt frem til kommunesammenslåingen i 1948, skriver Kjellsen. Jeg er selv født og oppvokst på Oslo vest, og da mener jeg Oslo fra før sammenslåingen i 1948; Lyn har aldri vært noe alternativ, fortsetter han.

Vålerenga for hele Oslo

Kjellsen levner ingen tvil; Vålerenga er laget for hele hovedstaden.

Diskusjonen er for så vidt interessant den, og vi bidrar gjerne med noen oppklaringer.

Vålerenga, Klanen og klubben hovedsamarbeidspartner er alle enige om at vi er ett lag for hele Oslo, vi kaller oss sågar Oslos stolthet og ved å se på premieskapet og ikke minst vår generelle betydning i Oslo tror jeg de fleste vil være enig at vi kommer vesentlig bedre ut en skiklubben fra Tåsen.

Vi er Norges nest mestvinnende lag de siste 20 årene. Jeg vil også anta at vi har flere medlemmer i bydel Frogner enn det Bastionen har, skriver han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.