*Nettavisen* Nyheter.

Klanen reddet Vålerenga fra konkurs

HER BLE KLUBBEN REDDET: Andreas Skalin hadde møte med Klanen her på Bohemen Sportspub. Nå skal klubben vinne tilbake hjertene i klubben. FOTO: ANDREAS LINDBÆK Foto: FOTO: ANDREAS LINDBÆK

Ingen skal betvile at Klanen har hjertet i klubben. Nå har de reddet Vålerenga håndball fra konkurs.

SENTRUM: Vålerenga håndball har slitt økonomisk og ble slått teknisk konkurs tidligere i år.

Nå har Klanen bidratt med penger for å redde håndballgruppa.

Fra dugnad til lønn

Vålerenga håndball er en breddeklubb, der herrelagets opprykk for to år siden opp til Postenligaen var takket være en dugnadsinnsats der spillerne ikke ble betalt.

Opprykkene fra 2. divisjon til Postenligaen på kun to sesonger skulle bli en lærepenge for klubben, som til slutt resulterte i en feilslått elitesatsing.

Så begynte laget å lønne spillere.

– Vi gikk på verdens største smell. Vi gjorde mye på svært kort tid. Det sportslige, økonomiske og organisatoriske hang ikke sammen, og vi ble raskt straffet, sier Andreas Skalin (33), styremedlem og sportslig ansvarlig i Vålerenga håndball

Skalin sier at klubben sakte men sikkert mistet identiteten da de begynte å lønne spillere.

– Feilsatsingen gjorde at egne medlemmer, supportere og Klanen ikke engasjerte seg like mye, da en del av den identiteten som klubben ble kjent for forsvant.

Etter at Klanen hørte hvor ille det var med klubben, ga de oss krisestøtte, sier Skalin.

Klanens støtte går uavkortet til breddesatsningen.

– Hele 17 lag kan glede seg til å begynne ny sesong i august takket være Klanen, sier Skalin.

Femårsplan

Og oppskriften er enkel. De skal tilbake til å bli en dugnadsklubb hvor man ikke får lønn.

– Vi kan tilby unge spillere spilletid i stedet for lønn. For de yngste spillerne er dette veldig interessant, sier Skalin, som sier at de har gått inn i et samarbeid med Oppsal ettersom klubben jobber seg opp fra 5. divisjon.

– De har en langsiktig plan på å rykke opp igjen. Dermed kan vi tilby deres talentfulle spillere spilletid på et høyt nivå frem til de har rykket opp på det nivået de ønsker, sier Skalin.

– Deres egne ambisjoner?

– Vi skal ikke rykke opp til Postenligaen de neste fem årene. Vi har et gode guttelag, og ambisjonene er at de skal få et godt tilbud når de blir seniorer, sier Skalin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag