*Nettavisen* Nyheter.

Klangen av Sadeq

5.-klassingen Sadeq Abdul er en komponist vi kommer til å høre mye fra i perioden april til oktober i år. FOTO: Rustad skole

Sadeq Abdul i 5. klasse på Rustad skole har komponert for rådhusklokkene. Han skal spilles hver dag.

Klikk på bildet for å forstørre.

En stolt musikklærer Frank M. Wullumsnes sammen med komponisten Sadeq Abdul og klokkespiller i Oslo Rådhus, Vegar Sandholt. Foto: Rustad skole

OSLO RÅDHUS: 430 innsendte forslag kom inn fra i alt ni forskjellige skoler i Oslo. Juryen falt for Sadeq sin komposisjon og begrunner valget slik:

"En uttrykksfull improvisasjon, full av musikalsk vilje, som utmerker seg ved sine overraskende klanger og uforutsigbare rytmiske forløp. Musikken flyter naturlig og fint og komposisjonen er avgrenset av en enkel og klar form. Et verk preget av overskudd og nysgjerrighet – med et aldri så lite glimt i øyet".

Rybak-inspirert

Musikklærer Frank Møller Wullumsnes ved Rustad skole synes det er kjempegøy at Sadeq vant.

– Vi komponerte på pc-tastaturet. Han skrev "Fairytale" med bokstaver, og dermed kom melodien frem. Du kan si at stykket på 30 sekunder er inspirert av Rybak uten å låte som ham, sier Wullumsnes.

– Melodien skal spilles fra klokketårnet i Oslo rådhus og har urpremiere 14. april 2010 kl. 15:00. Den vil da bli spilt hver dag kl. 15:00 i et halvt år, dog avbrutt et par uker på sommeren av melodien som vinner Melodi Grand Prix, fortsetter Wullumsnes stolt.

Han sier det er stort for hele skolen at en av Rustad-elevene vinner og blir hedret på denne måten.

– Dette er jo avsindig moro. Og inspirerer til mer lek med toner. elevene skrev forskjelllige ord og setninger, la inn ortografiske feil for å bedre tonegangene, og hadde i det hele tatt en leken inngang til prosjetet, sier musikklæreren.

Stolt rektor

Også rektor Inger Hallan er glad.

– Det var ekstra flott da vi så ham på TV og han fikk den fortjenesten han fortjente for innsatsen. Vi satser mye på kunst- og kulturarbeid her på Rustad, vi vil at elevene skal uttrykke seg på forskjellige vis. Nå vet vi at vi kan høre lyden av Sadeq når vi er i byen. Det er flott. Og ros til kommunen for at de lager en så spennende konkurranse med en så flott premie, sier rektor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.