*Nettavisen* Nyheter.

Klar- ferdig- revy!

Det verste som kan skje er at brannalarmen går under premieren. Det beste som kan skje er å få høyere terningskast enn naboskolen. Det er revytid og nervene er i høyspenn.

Grefsen/Berg: Når du leser dette har både Grefsen og Berg hatt premiere på sine revyer: "Grefsens utvalgte- opp fra asken" og "I love Oslo S". Brannalarmen gikk forhåpentligvis ikke på noen av skolene og revysjefene har endelig fått seg en god natts søvn etter hektiske uker før sceneteppet gikk opp tirsdag. Vi møtte revysjefene i innspurten før premieren for å snakke litt om revykultur og ukultur, forventninger, terningkast og skrekkscenarier.

Uskyldige rampestreker


- Vi så at revybanneret vårt var fjernet fra broa på Frysja og da stakk vi bort å stjal banneret til bergrevyen, sånn er det bare, smiler en av to revysjefer på Grefsen videregående, Magnus Kristiansen. Han er revysjef for første gang mens Anders Ommundsen er sjef for andre år på rad.
- Av skolene som er viktigst å slå, er helt klart Berg på topp, ler Ommundsen.
En av tre revysjefer på Berg, Mikael Dellemyr, kjenner ikke til at noen fra deres revy har tatt banneret til Grefsenrevyen, men han kan heller ikke avkrefte det.
- Hvis det er gjort, er ikke det organisert fra revyens side, sier han. Han beskriver forholdet til naboskolen som godt.
- Det er hyggelig om Grefsen gjør det bra, men det er klart at det er morsomt å slå andre revyer. Jeg kjenner Anders fra Grefsen, jeg. Det har alltid vært litt småkonkurranse mellom våre skoler, men det er bare på gøy. Vi har kanskje stjålet en pall eller to, men det er viktig at man ikke ødelegger for hverandre, sier han.

Terningkast på godt og vondt


Aftens terningkast er hatet og elsket blant revyfolket. Et høyt terningkast trekker folk og gir fulle saler. Viser terningen mindre enn fire øyne, kan det bety lave billettinntekter og glissent oppmøte.
- I fjor fikk bergrevyen terningkast fire. Omtalen var veldig fin, men mange gidder ikke lese den og ser kun på terningen, sier Dellemyr.
- Det kan nok hende man ville fått et bedre fokus på selve revyen uten terningkast, sier Kari Havnevik.
Ommundsen mener imidlertid terningkast er sunt.
- Litt konkurranse er jo bare bra, sier han og får støtte fra medsjefen:
- Det har jo også en del å si for instruktørene. Har du laget en revy som høster inn seksere, er det lettere å få lignende jobber senere, sier Kristiansen.

Kom og se!

Det ble ikke mye juleferie på de unge revyentusiastene, men det er ikke noe de klager over. Alle de fem revysjefene er enige i at revyen er det mest sosiale og viktigste som skjer på skolen. Under revyen knyttes bånd på tvers av klassetrinn og elevene er med på å skape noe eget.
- Det er ikke så verst å være på skolen døgnet rundt så lenge man holder på med revy, sier Kristiansen.
Nå oppfordrer de alle til å ta turen innom.
- Vi kan tilby en helaften med god humor. Og ikke minst er dette et morsomt og godt tiltak. Folk kan få muligheten til å se hva kreative ungdommer i lokalmiljøet kan gjøre, smiler Dellemyr.
- Årets revy er bedre enn i fjor. Vi er en av de skolene som ikke satser på skyhøye budsjetter. Det går imidlertid ikke ut over kvaliteten, sier Ommundsen.
- Den er knallbra! smiler Kristiansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.