RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klar, ferdig, strike!


Margaretha Møller Axelson i farta. Foto: Ellen Rønning
Margaretha Møller Axelson i farta. Foto: Ellen Rønning
Oslo Idrettskrets' prosjekt "Aktiv på dagtid" er et befriende vellykket tiltak og tilbud. Lokalavisen møtte en munter gjeng på Solli Bowling en formiddag i november.

FROGNER: Gjennom Aktiv på dagtid bidrar Oslo Idrettskrets til at mennesker som står utenfor arbeidslivet får et btreningstilbud nesten gratis.

Foruten vanlige treningsformer som helsestudio, spinning og yoga,ballspill, svømming og mye mer arrangeres det ekstraarrangementer for medlemmene flere ganger i året.

Bowling er en av disse aktivitetene. Denne formiddagen var ca 25 deltakere samlet på Solli, og stemningen var god. Fagleder for Aktiv på dagtid, Jane Hallstrøm, var innom som snarest, og hun er fornøyd med både oppslutning og stemning.

Lav terskel

Disse ekstraarrangementene er veldig populære, og her kommer det også deltakere som ikke følger de vanlige treningstilbudene vi har. I tillegg til Bowling arrangerer vi blant annet Line-dance kurs, turmarsjer, soppturer og golf. Selv om oppslutningen rundt arrangementene våre er bra er det helt sikkert mange flere der ute som kunne ha stor nytte og glede av å bli med i Aktiv på dagtid. Alle Oslo-borgere mellom 18 og 65 år som mottar en trygdeytelse kan for 250 kroner i året boltre seg i tilbud over hele byen.

En av dem som boltrer seg med både Bowling og ballspill er Margaretha Møller Axelsen. Hun har vært medlem i to år, og fullroser tilbudet.

Dette er et kjempetiltak! Jeg er helt avhengig av å trene for å ha det bra, og Aktiv på dagtid gir meg en fantastisk mulighet til å følge så å si hvilket treninngsopplegg jeg ønsker meg. Terskelen er veldig lav, her kan man delta uansett treningsbakgrunn, sykdom eller problemer. Så her føler alle seg både vel og velkomne.


Sosialt og fysisk

For Margaretha er det den fysiske treningen som er viktigst ved tilbudet, men for mange er det sosiale samværet kanskje vel så viktig for livskvaliteten.

En av deltakerne på Solli forteller om en tilværelse som psykisk syk hvor sårbar og ensom man kan bli med en sykdom som ikke syns. For henne er det å ha et mål for dagen og møte mennesker som hilser nesten like viktig som den fysiske treningen.

Aktiv på dagtid er helt klart et glimrende tiltak på alle måter.

Fysisk og psykisk helse henger jo nøye sammen, og det er lett å falle utenfor vanlige sosiale aktiviteter når man står utenfor arbeidslivet. Ikke minst på grunn av trang økonomi.

Gjengen på Solli Bowling var utvilsomt fornøyde med tilbudet, som har eksistert siden 1995.

Det eneste problemet er muligens å nå ut til alle dem som kan ha glede av Aktiv på dagtid. Flere av bowlerne mente at spesielt legekontorer burde ha informasjon om tilbudet tilgjengelig. Lokalavisen vil i hvert fall oppfordre leserne til å spre budskapet til dem det gjelder som altså er alle som mottar en form for trygdeytelse.

Ta kontakt med Oslo idrettskrets på telefon 22 57 97 00 for mer informasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere