Klar for å styre Oslos minste skole

GLEDER SEG TIL SKOLESTART: Rektor ved Løren skole, Eli Senneset gleder seg til å ønske spente førsteklassinger velkommen i august.

GLEDER SEG TIL SKOLESTART: Rektor ved Løren skole, Eli Senneset gleder seg til å ønske spente førsteklassinger velkommen i august. Foto: Foto: Trine Solberg

18. august setter spente seksåringer seg bak skolebenken på helt nye Løren skole. Det første året vil de være de eneste elevene ved skolen.

SLIK BLIR SKOLEN: Slik skal Løren skole se ut når den er helt ferdig til høsten, sett fra luften. Foto: Illustrasjon: Kilde Oslo kommune

NYTT OG GAMMELT: Fra bakkeplan skal skolen fremstå på denne måten sett fra øst. Foto: Illustrasjon: Kilde Oslo Kommune

LØREN: – Jeg har store forventninger til at vi skal lykkes med å drive en god skole, sier rektor ved Løren skole, Eli Senneset.

I dag består jobben hennes av helt andre ting enn det som tradisjonelt sett forbindes med å være rektor. Per dags dato er skolen hennes nemlig en byggeplass, men i august setter hun seg bak kontorpulten på helt nye Løren skole. Før den tid er det mye som skal på plass.

– Akkurat nå skal jeg mene noe om veldig mye forskjellig, som stoler og smartboards og alt som skal på plass. Det er jo veldig spennende og en veldig annen type jobb enn jeg er vant til, sier hun.

LES OGSÅ: Ulende sirener over hele landet klokken 12.00

Kun førsteklassinger

I første omgang vil Løren skole vil være en liten en. Det vil nemlig kun være førsteklassinger som starter når skolen åpner i august, og dermed trengs kun ni ansatte der tre av dem er lærere.

Rundt 40 seksåringer vil gå på den nye skolen det første året, før den fylles opp med ett kull hvert år og når dagens seksåringer går i syvende klasse, vil skolen huse rundt 650 elever.

– Jeg synes det er veldig spennende fordi vi har en unik mulighet til å bygge opp en skole helt fra bunnen av, sier rektoren.

– Elevene kan forvente seg en liten grendeskole. Det blir en skole med cirka 40 elever fordelt på to små klasser og de vil bli veldig godt sett. Vi er veldig opptatte av at det er tilpasset læring og at hvert enkelt barn skal ses, og det håper jeg at førsteklasse får opplevelsen av til høsten, sier Senneset.

Mandag får seksåringene en liten smakebit på livet på skolebenken, da det arrangeres besøksdag.

Lagt ned i 2005

Nye Løren skole kan sies å være den tredje i rekken. Skolen åpnet nemlig første gang i 1891, men måtte flyttes til Refstad da Økern-Sinsen-tunnelen skulle bygges i 2005.

Den gamle skolebygningen har stått tom siden da, og skolen på Refstad har beholdt navnet Løren skole.

Nå når den gamle skolebygningen rehabiliteres og blir til Løren skole igjen, har skolen på Refstad blitt til Refstad skole.

Tidlig innsats

Den nye Løren skole blir en 1–7 skole med tilhørende aktivitetsskole.

Skolen blir en såkalt TIEY-skole (Tidlig Innsats Early Years). Det vil si at den følger en organiseringsform med opphav i Australia og New Zealand, med stasjonsundervisning, tett oppfølging og høy deltagelse fra foreldrene.

– Vi er en skole som satser på TIEY-organiseringen, på vurdering og på tilpasset opplæring, forteller rektoren, som tidligere har vært rektor på både Bakås og Tiurleiken skole.

Hun lover på elever og foreldre at barna blir godt tatt vare på og gleder seg til å ta fatt på et nytt skoleår, med videre samarbeid med foreldrene.

– Vi har møtt veldig positive og engasjerte foreldre her på Løren og vi har hatt et godt samarbeid med dem, sier hun.

LES OGSÅ:

40 oslobarn trenger forsterhjem nå

Travel sommer for Astrid (14) og Malene (14)

Tredjeklassinger adopterte Akerselva

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.