*Nettavisen* Nyheter.

Klar for Grand Prix

 

Stem på oss, vi vil videre, sier Hege Austheim (36) i jenteduoen Chicas del Coro. På lørdag står Nordstrandsdama klar på scenen i Kongsvinger i anledning Melodi Grand Prix.

Klikk på bildet for å forstørre.

Barna øver seg til konserten på mandag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det er nok ikke mange som kjenner meg igjen.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

NORDSTRAND: Den store dagen nærmer seg. Kjoler, sko, sminke, dansere og ikke minst hovedpersonene selv er klare. Nå kan de snart bare telle timer til avspark. I Bakketoppen barnehage der Hege jobber, har de lagt forholdene til rette for at både små og store skal få en minnerik opplevelse i forbindelse med den kommende eventen.

Du må holde gitaren litt høyere, instruerer barnehageasssistent og musiker Kåre Normann Skålvik. Seks av de eldste barna har tatt plass på den hjemmesnekrede scenen, og nå er de i gang med å øve til konserten på mandag.

Sånn ja, syng litt høyere, oppfordrer Kåre. Barna følger kommandoen. De "spiller" hardere på gitarene og stemmevolumet øker.

Men Men Men, synger de små trubadurene. Dette er tittelen på låten som Hege og medkorist Hilde Marstrander skal synge.

Bare Hege

De har vært helt fantastiske her i barnehagen. Jeg visste ikke at det skulle bli så mye å gjøre i forbindelse med Grand Prix, sier Hege.

Det er godt vi er to på kontoret her, jeg er litt distré om dagen og får ikke vært så mye til stede.

Lørdag 24. januar er dagen med stor D. Hun håper at låten de skal fremføre vil spre glede.

Det er en skikkelig gladlåt. Vi har stor tro på swing! forteller hun.

Makker Hilde kjenner Melodi Grand Prix general Per Sundnes fra før, og det var han som spurte henne om hun hadde noen låter på lur.

Hun hadde flere upubliserte låter liggende og valget falt på Men Men Men forteller Hege.

Nrk har lagt ut lydklipp fra alle Grand prix deltakerne, og er det én låt som burde få dansefoten til å rykke, er det sangen til Chicas del Coro.

Vi har fått en veldig flink koreograf som har satt oss i swing. Jeg har sunget mye før, men ikke danset samtidig. Det blir min største engstelse. Tenk om jeg glemmer noen trinn, filosoferer hun.

Swingglede

Jentekoret lar seg inspirere av gode og gamle artister som Bob Wills, The McKinney Sisters og Andrew Sisters.

Jeg elsker den musikken. Den er ekte og fengende. Med tanke på at alle disse innspillingene skjedde "live-on-tape" og det ble så bra er det bare å ta av seg hatten, sier hun.

Hege og Hilde møttes gjennom jobben i musikkanalen ZTV på slutten av 90 - tallet. Jentene fant fort ut at de delte lidenskapen for musikk.

Vi begynte å synge sammen i bandet The Rebelletes, men slutta etter hvert der og starta i andre band, blant annet i 5:56, forteller hun.

Dette var en gruppe som satset på westernswing, og Hege og Hilde var glade korister inntil de en dag fant ut at nok var nok.

Vi fikk for liten plass og ville starte noe eget, sier hun.

Dermed ga de liv til det lille jentekoret Chicas del Coro. Bakgrunnen for det spesielle navnet skyldes en ferie i Mexico. Under turen møtte jentene nemlig på et mariachi band, som de sang sammen med og spanderte øl på.

De kalte oss bare Chicas del Coro, og siden har vi hett det..

Helt i Texas

Hege forteller at hun har sunget siden hun var liten og er altoppslukende når det gjeder musikk. Hennes nysgjerrighet kombinert med sansen for svingende rymer, har blant annet ført henne og resten av duoen til Texas.

Vi hadde lyst til å lære mer om westernswing og dro til hjembyen til swingkongen Bob Wills. Der kjøpte vi masse skiver og gjorde research.

Mye tyder på at de fikk god avkastning på Texas-turen. Hilde skriver swinglåter så blekket spruter og det er heller ikke noe å si på sanggleden til tospannet.

Det blir helt fantastisk å stå på scenen i Kongsvinger, jeg tror lyden blir fetere enn det den er på plata, kjolene er norsk design av Tina Haagensen, og er ekte haute couture (høyeste formen for sømkunst red.anm.). sier Hege.

Dette er en unik mulighet for oss, og det er kjempegøy å få være med på Grand Prix. Jeg nyter det mens jeg kan, forteller barnehagestyrer, artist og mamma Hege. Hun har to barn på fem og syv år, og på grunn av manglende barnehageplass for noen år siden, startet hun og en venninne like så godt opp Bakketoppen Barnehage.

Jeg har alltid jobbet med det jeg synes er gøy. Det føles ok å starte noe, forteller hun. Eksempler på det er snowboardmagasinet Playboard og Bakketoppen

barnehage.

Drivkraft, pågangsmot og forventninger. Hun har helt klart forventningene klare til lørdagens delfinale.

Jeg håper at jeg kan si til meg selv etterpå: "jeg gjorde faktisk det beste jeg kunne".

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.