RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klar for ordførerstolen


Reza Rezaee (R) er klar for ordførervervet.
Reza Rezaee (R) er klar for ordførervervet. Foto: ARKIVFOTO
Reza Rezaee fra Sagene er Rødts ordførerkandidat til valget neste år.

SAGENE: Og dermed er det venstresida i politikken som i år står for mangfoldet av ordførerkandidater.

For mens hele den borgerlige rekka, samt Arbeiderpartiet stiller med mannlige sluggere – samtlige etnisk norske – er det kun én kvinnelig ordførerkandidat (Marianne Borgen (SV) journ.anm.). Rezaee blir nå den eneste med minoritetsspråklig bakgrunn.

ORDFØRERSTRIDEN: HVEM VIL DU HA?

Rezaee var tidligere medlem av SV, og er kjent fra både bydelsutvalget på Sagene og tidligere også fra bystyret, men han meldte seg ut av partiet i april i fjor, etter misnøye med partiets Afghanistan-politikk. Han har siden sittet som uavhengig representant i BU, og er ikke medlem av Rødt, selv om han er deres ordførerkandidat.

- Noe av det positive ved denne nominasjonen er at Rødt har gitt meg tillit til å fronte partiets program uten å kreve medlemskap. Jeg vil representere bevegelser, sosiale og kulturelle lag i Oslo, noe jeg er stolt av, sier Rezaee.

Imidlertid er sjansen liten for at Rezaee ender opp med ordførerkjedet rundt halsen etter september neste år. Per i dag har Rødt tre representanter i bystyret, noe som neppe holder til å forhandle seg inn i ordførerkorridorene.

Rezaee står på tredjeplass på Rødts liste til bystyret før valget neste år, og det er derfor god mulighet for at han vil representere partiet der.

Frp: Hagens comeback

Ap: Vil la Rieber-Mohn lede byen

Høyre: Fabian Stang vil fortsette

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere