RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klar for stråle-debatt


Sissel Halmøy fra Norges Miljøvernforbund er en av dem som stiller til debatten på Ready-huset. Her er hun på Gressbanen hvor hun i fjor målte stråling.
Sissel Halmøy fra Norges Miljøvernforbund er en av dem som stiller til debatten på Ready-huset. Her er hun på Gressbanen hvor hun i fjor målte stråling.
Idrettsklubben Ready vil ha stråling opp på dagsorden. I neste uke inviterer klubben fagekspertisen til paneldebatt. Og det kan bli en frisk debatt mellom steile fronter.

GRESSBANEN: Etter at Sissel Halmøy fra Norges Miljøvernforbund i fjor målte strålingen fra mobilmastene på Gressbanen, har Ready hatt saken i bakhodet. Nå ønsker klubben å få fakta på bordet og forhåpentlig få en god debatt mellom ekspertisen på området.

– Vi tar dette på alvor. Derfor ønsker å belyse temaet, sier Ready-leder Jan Fredrik Thronsen.

Neste onsdag møtes ekspertene til paneldebatt på Readyhuset.

Motstandere

Med tanke på artiklene Akersposten har hatt om temaet i fjor, kan det bli en frisk debatt. Sissel Halmøy stiller. Hun vil i sitt innlegg gå inn på de norske grenseverdiene for stråling. Hun mener de er alt for høye og at stråling, blant annet fra basestasjoner innebærer en helserisiko. På den andre siden siden stiller Lars Klæboe fra Statens Strålevern. I Akersposten i fjor slo han tilbake mot stråleskeptikerne.

Det er ellers et bredt sammensatt fagpanel som møtes på Readyhuset. Bjørn Tollefsrud representerer Telenor, mens Tommy Skogheim Johannesen stiller for NetCom. Biofysiker Arnt Inge Vistnes holder innlegg om helsemessige konsekvenser av stråleutbredelse. Avdelingsleder ved strålingsbiologiavdelingen ved Radiumhospitalet, Dag Rune Olsen stiller også i paneldebatten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere