RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klar for verdensrankinga


Tim Marius Berg (25) fra Ellingsrud har som målsetting å spille seg inn på topp-500 i verdensrankinga i rullestoltennis i løpet av de nærmeste åra. Drømmen er Paralympics. 
Foto: Carina Alice Bredesen
Tim Marius Berg (25) fra Ellingsrud har som målsetting å spille seg inn på topp-500 i verdensrankinga i rullestoltennis i løpet av de nærmeste åra. Drømmen er Paralympics. Foto: Carina Alice Bredesen
Etter å ha drevet med tennis i to år, skal ellingsrudgutten nå begynne å spille seg oppover rankinglistene.

ELLINGSRUD: Fram til nå har ellingsrudgutten holdt seg unna turneringene der man kan spille om poeng på verdensrankinga.

– Jeg har ikke vært god nok. Men nå er jeg klar for å prøve meg, sier Tim Marius Berg (25).

Han har akkurat kommet hjem fra Nordisk mesterskap i rullestoltennis i Finland. Alle kampene endte med tap, men var likevel en klar forbedring fra fjorårets mesterskap.

– Vi møter bare spillere som er ranket som 400 eller bedre i verden, så de skal jo slå oss, sier Tim Marius, som sammen med to andre spillere fra Oslo Rullestoltennisklubb (ORTK) utgjorde det norske landslaget i Finland.

Inspirert av Nadal

Da Tim Marius var cirka 1 1/2 år brakk han overraskende lårhalsen da han gikk opp en trapp. Det var begynnelsen på et liv med alvorlig beinskjørhet.

Men over 450 beinbrudd senere, er Tim Marius fortsatt en særdeles aktiv gutt.

– Jeg har alltid drevet med idrett. Selv om andre ofte har sett begrensninger på mine vegne, har jeg aldri gjort det selv, forteller 25-åringen.

Han har drevet med kjelkehockey, ispigging, innebandy og selvforsvar, men nå er det altså tennis som gjelder.

– Jeg ble inspirert av Ana Ivanovic og Rafael Nadal. Tennis er utrolig fett, masse taktikk, og masse trening. Jeg elsker det, smiler Tim Marius.

Drømmer om Paralympics

Han trener tennis rundt fire ganger i uka, i tillegg til noen runder på helsestudio.

– Jeg trener både med ORTK i Riksanlegget på Hasle, og med min personlige trener i tennishallen til Furuset, forteller Tim Marius.

Foreløpig går det av egen lommebok, men drømmen er å leve av tennisen.

– Det er langt dit, men Paralympics er jo en drøm selvsagt, sier Tim Marius.

Og ettersom 2–3 av de som er ranket som topp-10 i verden i rullestoltennis er over 50 år, har Tim Marius mange år på seg til å jobbe for at drømmen skal bli virkelighet.

– Men et mer realistisk mål er å spille meg inn på topp 500 på verdensrankingen. Og det er det jeg nå skal jobbe for, sier han.

Gjennomsiktig skjelett

I 2010 venter først en turnering i Sverige, som er uten rankingpoeng. Men så er planen å ta turen til både England og Tyskland.

– Da skal jeg kjempe om mine aller første rankingpoeng, det blir spennende, sier Tim Marius.

Akkurat for øyeblikket er han imidlertid satt ut av spill på grunn av en operasjon i det ene beinet.

– Jeg hater operasjoner, men dette var en liten seier. Legene fjernet en stang jeg har hatt i beinet for å støtte opp og holde det stabilt, sier Tim Marius.

All treningen har nemlig gitt store resultater – også på beinskjørheten.

– I 2002 var skjelettet i beina mine nesten gjennomsiktig, men på røntgenbildene jeg tok nå kan man nesten ikke se at jeg har beinskjørhet en gang. Det er fantastisk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere