Gå til sidens hovedinnhold

Klar med nye pøbelstreker

Ronny Pøbel er ute med sin andre plate. Mer sinna enn noen gang.

Sentrum: Det har vært et skikkelig drittår! utbryter Ronny Pøbel og understreker en gang for alle at han ikke er blitt noe mindre sinna siden sin første plate "Føkk Døkk".

Kanskje ikke uten grunn at andreplata har fått navnet "Raseri"; Ronny Pøbel har trengt å rase fra seg.

Ronny Idiot

Hver eneste låt handler om meg og hvilken idiot jeg er. Det siste året har alt vært helt kaos. Jeg ble kastet ut av leiligheta og har drukket altfor mye. Jeg kan jo ikke drikke midt i uka lenger. Hvis jeg bare skal ta én øl ute, går alt til helvete, forteller den svært så åpenhjertige pøbelen der han sitter ved vindusbordet på stamstedet Elm Street.

Det har blitt ødelagt en del utstyr for å si det sånn, legger bassist og produsent Petter Pogo til før Ronny innrømmer:

I Drammen kom skadene på 10 000 kroner. Det går jo ikke an å holde på sånn.

Ronny Fylla

I morgen kveld er det klart for releasekonsert på John Dee. Gutta håper det skal gå bedre enn kvelden på Big Dipper da den første singelen fra plata ble sluppet.

Vi hadde ti liter med sprit i en stor bolle med drinkmix. Det blir farlig når det smaker som saft, du bare heller nedpå. Utover kvelden ble det umulig å få kontakt med ham, og til slutt fikk vi Ronny inn i en taxi. Da kjæresten hans ringte klokka halv seks om morgenen fordi han ikke hadde kommet hjem, måtte vi ut og lete, forteller Pogo.

I julenissejakke og shorts hadde han nemlig lagt seg til å sove ute på gata, under et tynt teppe av snø. Han ble oppdaga av forbipasserende som ringte legevakta, og ambulansefolka fant ham bevisstløs og nedkjølt.

Da jeg våkna på sykehuset, hadde jeg tissa, driti og spydd på meg selv, og det var tre timer til vi skulle spille inn musikkvideoen. Jeg fikk meg et par øl, og så ble jeg helt gæren igjen, forteller Ronny.

Ronny og gutta

Til tross for mange fyllehistorier, var gutta svært så effektive da plata skulle spilles inn.

Fra første take til ferdig master tok det ti dager. Vi har jo spilt sammen såpass lenge at vi vet hva som funker og ikke, og på den måten tar vi også vare på den umiddelbare energien. Som produsent var jeg fast bestemt på å bare la ting skje og heller sørge for nok øl og pizza, ler Pogo.

Det er jo ikke akkurat Mozart, dette, skyter Ronny inn.

Øl og pizza er selvfølgelig også på plass hver tirsdag når gutta møtes for å spille sammen.

Da har vi en fast rute: Først henter jeg gutta, så kjøper vi øl, deretter spiller vi og tar en pizzapause halvveis i øvinga, forklarer Pogo.

Og den brune flaska er selvsagt også på plass på releaskonserten i morgen .

Jeg skal ikke begynne å drikke før konserten, men det må alltid være en kasse med øl på scena når jeg går på, sier Ronny som kan love en heidundranes festkveld i punkens navn.

Det blir som jeg sier på plata: Full føkkings!

Det er jo ikke akkurat Mozart

Ronny Pøbel

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe