*Nettavisen* Nyheter.

Klar med Oslos morsomste dugnad

KONFERANSIER: Jonas Rønning leder årets Stand up Aid på Latter, som skal bidra til at den lille hjelpeorganisasjonen Sabona kan fortsette sitt arbeid i Zimbabwe. FOTO: PROMO Foto: Foto: Promo

Jonas Rønning, Christer Torjussen, Dag Sørås, Ørjan Burøe, Cecilie Steinmann Næss, Henrik Todesen og Terje Sporshem stiller opp for de som har minst.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

AKER BRYGGE: Stand up Aid, somavholdes for 9. år på rad, har blitt et legendarisk arrangement. Toppsjiktet av norske komikere har stilt opp gratis år etter år for den lille hjelpeorganisasjonen Sabona, og Latter lånes velvillig ut kostnadsfritt.

Formidabelt show

– Det er fantastisk, og det blir et formidabelt show i år også. Billettinntektene går uavkortet til prosjektene våre, og som eksempel gir en billett et varmt måltid til et barn i seks måneder.

Sabonas grunnlegger, Ynghild Solholm, er dypt takknemlig for innsatsen komikerne gjør for organisasjonen hennes.

22 år gammel reiste Ynghild på egen hånd til Afrika, med ønske om å hjelpe der det trengtes mest. Litt tilfeldig havnet hun i Zimbabwe.

– Det ble starten på Sabona, som betyr «Hei», eller «jeg ser deg». Vi er den eneste norske organisasjonen som har blitt i Zimbabwe hele veien, selv da alle internasjonale hjelpeorganisasjoner trakk seg ut av landet. Og vi jobber på grasrotnivå, for dem som trenger hjelpen aller mest.

– Le med god samvittighet

Jonas Rønning har vært med i mange år, og er konferansier på Latter mandag.

– Det blir litt av en galla, snakk om lineup. Nå skal vi fylle Latter til randen og le sammen med god samvittighet.

Jonas forteller at mange i stand-up miljøet har blitt glade i Sabona, og synes det er hyggelig å bli spurt om å bidra.

– Det er som André Jerman sa i fjor, å stikke ned på Latter å fortelle noen vitser koster oss ingenting. Det er en spesielt god stemning på Stand up Aid, og vi føler oss nok litt mindre på jobb.

Jazz Aid og ball

I tillegg til Stand up Aid, Jazz Aid og Giraffe Charity Ball er det faddere og bedriftssamarbeid som bidrar til at organisasjonen nå drifter flere matstasjoner og engasjerer seg i bygging av skoler, demninger og strømtilførsel.

– Behovet for hjelp er selvsagt enormt, men det er godt å kunne bidra uansett, sier Ynghild.

– Nå vil vi ha stappfull sal på Latter mandag. Jeg gleder meg!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.