*Nettavisen* Nyheter.

Klar tale fra arbeidsglade seniorer

Det er ok å bli satt pris på. Blir du verdsatt av bedriften er det også lettere å yte mer.

Alnabru: Schenker Linjegods er en pionerbedrift i satsning på "gamlingene" sine. Dette skjedde ikke av ren veldedighet, men som er resultat av at bedriften begynte å få et bemanningsproblem. Satsingen så langt har gått over all forventning.

Verdsatt

I mange bedrifter er det langt mellom ledelsen og de på golvet. Dette har Schenker Linjegods grepet fatt i, med blant annet kursing av ledelsen.
Vet du at du blir satt pris på, blir det lettere å bidra til å skape et godt arbeidsmiljø. Og et godt arbeidsmiljø har vi, sier Bjørg Williamsen som til daglig er å finne som kundekonsulent.
Nylig ble avdelingen hun jobber på, slått sammen med andre. Nå har de et arbeidssted der det jobber folk med alder fra 20 til 62. Bjørg Williamsen nå den eldste på avdelingen og mener det er fint med en så stor spredning i alder.
Vi gamle lærer mye av de yngre, samtidig som vi også overfører vår kunnskap og vår erfaring til de nye, sier Bjørg Williamsen.

På golvet

Schenker Linjegods er en transportbedrift. Og i dagligtale er det to grupper ansatte de som jobber inne og de som jobber ute eller "på golvet". På golvet håndterer de alt gods som kommer inn og skal omlastes før det går videre. Trafikken har bare en liten stans mellom klokka ni og ti på kvelden. Tunge løft og skiftordninger hører til hverdagen for de mange som jobber her.
At jeg fikk lettere fysisk jobb, er årsaken til at jeg fortsatt står i jobben, sier miljøarbeider Egil Fjellvang.
Han mener at den dagen han slutter, vil han savne det gode arbeidsmiljøet og gutta på golvet. Han er en ivrig isfisker på fritida og drar titt og ofte noen skikkelige fiskeskrøner. Arbeidskameratene er vant til at fisken blir stadig større og bredere mellom øynene.

Visshet

Tilrettelegging av arbeidet og samtaler med ledelsen er en av måtene bedriften møter sine seniorer på.
Det å vite at bedriften og ledelsen egentlig ønsker at jeg skal holde på, er det avgjørende. Hvis ikke hadde jeg nok sluttet for lenge siden, sier distribusjonssjef Tormod Larsen.
Han ukependler fra Hamar, og har gjennomgått hele programmet som bedriften har lagt opp med milepælssamtaler og samlinger.
Larsen er ellers opptatt av at Linjegods nå er blitt del av et verdensomspennende selskap, uten at seniorsatsingen lider av det.
Vi har ikke fått signal på en annen personalpolitikk etter at Schenker har overtatt, avslutter Tormod Larsen.
At jeg fikk lettere fysisk jobb, er årsaken til at jeg fortsatt står i jobben.
Egil Fjellvang

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.