RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klar tale fra Høyre


Opp: Blir det et trinn opp på rangstigen etter valget for Fabian Stang Og Høyre?
Opp: Blir det et trinn opp på rangstigen etter valget for Fabian Stang Og Høyre?
Den dagen innvandrerne stemmer som resten av befolkningen har vi fått til integreringen.

Linderud: Høyres ordførerkandidat Fabian Stang har nesten daglig besøkt Groruddalen de siste ukene. Sist fredag ettermiddag har han akkurat gjort unna en duell med de andre kandidatene på Linderud senter. Etter møtet tar han seg tid til en prat med Lokalavisen Groruddalen inne på Linderud gård.

Idyller

Gården er en av Groruddalens mange grønne idyller og Fabian Stang trives her.
Jeg er medlem av styret og har et svært god forhold til stedet. Det finnes mange slike perler i Groruddalen og Høyre vil bevare og ta vare på disse, sier Fabian Stang.
Kommunens kjøp av Tveten gård er også et steg i den retning og en bevist satsning, legger han til.

Ordførerkandidaten

Det er kaldt i lufta, men inne på tunet varmer sola en sommerkledd ordførerkandidat.
Jeg vil være en samlende ordfører. Høyre ligger midt i det politiske landskapet og er ikke et fløyparti. Både SV og Frp vil ha en utfordring her, forteller Fabian Stang.

Innvandrerne

De fleste av innvandrerne stemmer rødt og skremmes av Høyres samarbeide med Frp.
Frp sentralt greier ikke la være å flørte med den fremmedfrykt som ligger hos oss alle. I Oslo har Frp holdt sin sti ren. Og om ikke det er slik at Høyre har holdt de i ørene, så er det et positivt resultat av samarbeidet, sier ordførerkandidaten, og legger raskt til:
Den dagen innvandrerne stemmer som resten av befolkningen har vi fått til integreringen.

Groruddalen

Jeg er opptatt av å ikke overproblimatisere det som dalen sliter med. Det er all grunn til å være stolt av å være innbygger i en av disse fire bydelene.
Han tror også at den storstilte Groruddalssatsningen får de positive resultater den har lagt opp til, men håper at satsingen ikke skal overskygge alt som er bra fra før.
Jeg venter med å ta stilling til hva som skal skje med Huken inntil vi får den nye Markaloven. Utbygging eller ikke må sees i sammenheng med den, sier Fabian Stang.
Han har også klare meninger om kollektivtrafikken.
Det er naturlig å se på en forlengelse av Ellingsrudbanen til Lørenskog og Nye Ahus. Da vil en få opp både frekvensen og kapasiteten, sier ordførerkandidaten.
Han påpeker også det nye samarbeidet med Akershus om samferdsel. Han tror ikke minst Groruddølene vil få sin andel og fordeler av dette.

Lokalsykehus

Et av de hete valgkamptemaene har vært lokalsykehus.
Groruddalens befolkning fortjener et godt sykehustilbud. Plasseringen avgjøres av Helse Sør Øst. Hvis den avgjørelsen ikke skulle være i tråd med våre ønsker må vi som Oslopolitikere reagere. Utryggheten ved et skifte av lokalsykehus må en ha respekt for, sier Fabian Stang.

Levekårsforskjeller

Undersøkelser viser store forskjeller i levevilkårene rundt om i Oslo.
Vi må se på hva forskjellene er og hvilke årsaker som ligger bak. Jeg tror da vi kan finne og lære mye om hvordan en skal ta vare på sitt gode liv. Vi må unngå en diskusjon om at problemene ble så mye mindre om folk på Vindern bare døde tidligere, sier Fabian Stang.

Samarbeidspartnere

Fredagens meningsmålinger viser at det er liv laga for fire nye år med borgerlig styre i hovedstaden.
Hyggelige målinger, men jeg prøver å være edruelig i forhold til disse. Det er velgerne som avgjør valget ikke målingene. Spennende blir det og det er viktig med et sterkt Høyre. Vi danner gjerne et nytt byråd sammen med alle på borgerlig side. Vi styrer gjerne sammen med Frp, KrF og Venstre, avslutter Høyres ordførerkandidat Fabian Stang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere