Gå til sidens hovedinnhold

Klare for fødende i sommer

Helsestasjonen har erfaring med stor pågang av fødende i juli-måned. Storinnrykk av ammende forventes, og hjemmebesøk prioriteres.

NORDRE AKER: De fem/seks siste årene har det vært stor pågang av fødende kvinner i Bydel Nordre Aker.

– Vi har vært oppe i over 70 fødsler i juli måned, noe som er mer enn vanlig, forteller seksjonssjef i Bydel Nordre Aker, Barbro Foss.

Kvinner som trenger råd og hjelp til alt fra amming og helsespørsmål for mor og barn, får det også i sommer på helsestasjonen i Nydalsveien 21.

SE OVERSIKT OVER NÅR DIN HELSESTASJON HOLDER ÅPENT I FERIEN

Prioriterer de minste

Foss forteller at siden liggetiden på sykehus etter fødsler nå er kortet ned til to/tre dager, er behovet for litt starthjelp stort.

– De trenger ofte litt tettere oppfølging, og det er føringer for at vi skal gi hjemmebesøk på under 10 dager etter fødsel. Vi har prioritert de aller minste i ferien, og å gå på hjemmebesøk, forteller Foss.

Siden de aller fleste barselkvinnene ikke har fått igang melkeproduksjonen før de forlater sykehuset, er det trygt å vite at personalet på helsestasjonen kan gi dem råd.

Ønsker velkommen

Helsestasjonen for barn 0-5 år er åpen mandag-fredag fra 08.00 til 15.30, og det er «Åpen dør» tirsdager og torsdager mellom 13.00 og 15.00 i hele sommer.

For «nye gravide» blir det grunnet ferieavvikling ikke ledige timer før i midten av august.

Utvider tilbud for ungdommene

Ungdommene blir ikke glemt i ferien, og Nydalen helsestasjon for ungdom holder åpent på onsdager fra 15.30 til 18.30 som vanlig, men er stengt 1. og 8. august.

Både lege og helsesøster er til stede, og helsestasjonen fungerer etter førstemann til mølla-prinsippet.

– Det er viktig å være tilgjengelig for de ungdommene som er hjemme i byen, sier Foss.

Siden pågangen pleier å være såpass stor, blir ordningen utvidet med midler fra helsedirektoratet.

– Ved skolestart blir det tilbud både på mandager og onsdager, sier en glad seksjonssjef.

I sommer er det altså fritt fram for ungdommer å komme innom for å få råd og veiledning. om prevensjon, kjønnssykdommer og psykisk helse.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot