*Nettavisen* Nyheter.

Klare for ny ambassaderunde

Ambassade- motstandere på Huseby øyner nytt håp i ambassade- saken. Manglende konsekvens- utredning kan gi ny behandling av saken.

Huseby: I sin klage til Fylkesmannen, peker Aksjon Vern Husebyskogen på tre feil i saksbehandlingen.
- Alternativer har ikke vært utredet, konsekvensutredning mangler og erstatningsarealene er en dårlig spøk, sier leder for aksjonskomitéen Margrethe Geelmuyden.
- Når viktige friområder vurderes utbygd skal alternativer utredes. Kommunen har ikke forstått sin rolle når det gjelder å utrede alternativer. I det ene øyeblikk sier de at de har gjort det. I neste øyeblikk sier de at det ikke er deres jobb. I sum - byrådet har påstått at alternativer ikke finnes, mens sannheten er at alternativer ikke har vært utredet på en måte som gjør det mulig å sammenligne egnetheten av tomten på Makrellbekken med andre tomter.
I tillegg mener Aksjonskomitéen at rikspolitiske retningslinjer ikke er oppfylt. Disse krever erstatningsarealer når man tar friluftsarealer som benyttes av barn.
- Erstatningsarealene er enten i bruk eller de er ubrukelige. Til alt overmål er ti mål som byrådet har lovet rett og slett forduftet ut av regnskapet.
Dette er en farseaktig saksbehandling som ikke tåler dagens lys, sier Geelmuyden.

Klare for ny runde

Geelmuyden mener at kommunen har hoppet over sikkerhetsmessige og miljømessige utredninger i en utbygging med store miljømessige og sikkerhetsmessige kostnader for samfunnet.
- Fakta mangler. Dermed har bystyret fattet beslutninger på mageføleser og feiloppfatninger. Det har vært hevdet utallige ganger at sikkerhet har vært utredet på Makrellbekken. Det er positivt galt. Veritas' rapport er full av logiske inkonsekvenser, metode- og faktafeil og burde trekkes tilbake. PST har heller aldri utredet sikkrehet her.
Aksjonskomitéen er klare for en ny runde.
- Vi har full tillit til saksbehandlerne hos Fylkesmannen og tviler ikke på at saken vil få en grundig og rettferdig behandling. Vi har samlet inn penger slik at vi fortsatt kan bruke noen av landets beste jurister, sier Geelmuyden.
Komitéen jobber nå med tidligere millitære sikkerhetseksperter.
- De foretar en grundig gjennomgang av Veritas- rapporten og sikkerheten på Makrellbekken. Dette materialet vil ettersendes til Fylkesmannen.

Vurderer ny behandling

Venstre vurderer nå om de skal gå inn for en ny behandling av saken i bystyret.
- Jeg mener at det at det ikke har vært en konsekvensutredning er så alvorlig, og ville kunne ha så stor betydning for saken, at denne saken burde tilbake til politisk behandling, sier Ola Elvestuen til NRK Østlandssendingen.
- Med en slik utredning kunne resultatet av saken blitt et annet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.