Klare for Ragtime

Steiner- elevene jobber mot årets musikalske satsing og denne gangen hylles en av verdens viktigste ragtime- komponister, Scott Joplin.

Hovseter: Hvert år setter 3. klasse på Steinerskolen opp en opera eller musikal. I år er det duket for ragtime- operaen Treemonisha av Scott Joplin. Hele videregående trinn er med på produksjonen, samt orkester med innleide solister.
For tre år siden var det en oppsetning av Mozarts Tryllefløyten publikum fikk gleden av å se. Og forestillingen var en suksess med fullsatt sal ni kvelder på rad.
Scott Joplin (1868- 1917) har lagt handlingen på en nedlagt plantasje i Arkansas skoger på slutten av 1800- tallet. Her lever de frigitte slavene i isolasjon og uten mulighet for skolegang. Vi følger disse i drømmen om å lære å lese og skrive. Hovedpersonen Treemonisha er en 18- år gammel jente som har fått utdannelse gjennom en hvit familie. Hun bli valgt til leder og lærer for sitt folk.
Scott Joplin fikk aldri muligheten til å nyte sin egen suksess. Ikke før i 1972 ble operaen urfremført på Broadway. Joplin ble tildelt Pulitzer- prisen posthumt.
- Årets prosjekt er dristig, med en nesten ukjent opera av en svart komponist, men det er flott musikk og en sterk kvinnelig hovedrolle. Dette blir veldig bra- og en sjelden anledning til å få med seg dette stykket, sier pressekontakt Anne Kielland- Mørdre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.