*Nettavisen* Nyheter.

Klare for seriestart

De spiller vakker fotball og scorer mye mål. Lørdag skal Groruddalen BK finne ut om det holder i sin første kamp i 2. divisjon.

Rødvet: Lørdag sparkes 2. divisjon i fotball i gang, og for første gang på lenge skjer det på en bane i Groruddalen. Groruddalen BK var suverene i fjorårets 3. divisjon, og nå skal klubben prøve seg mot motstanden ett hakk over.
Forrige lørdag var generalprøven, da GBK tok imot Lillestrøm 2 til treningskamp på Greibanen. Det ble enveiskjøring fra start til mål. Groruddalen fikk god sving på pasningsspillet, og det unge laget fra Groruddalen spilte seg gjennom LSK-forsvaret gang etter gang. Avslutningene sto ikke alltid i stil med spillet, men sjansene var mange nok til at målene rant inn bak bortelagets keeper. GBK-gutta stoppet ikke før det sto 7-1.
Det er jo ikke motstand her i dag, sier Groruddalens trener Rolf Teigen etter kampen. GBK har møtt Lillestrøm 2 også tidligere i forsesongen, men de hvite og svarte har aldri vært så suverene som sist lørdag.
Vi trener fornuftig, så jeg satser på det er vi som er blitt litt bedre og ikke bare Lillestøm 2 som er svake, sier Teigen til Lokalavisen Groruddalen.
Mye mål
Groruddalen Ballklubb ble startet i 2002, som en paraplyklubb for groruddalsklubbene Furuset, Grei, Grorud, Høybråten og Stovner, Vestli og Årvoll. Lagets første sesong var 2003-sesongen, da GBK vant sin avdeling i 3. divisjon suverent. Opprykket røk imidlertid etter to svake kvalik-kamper mot Drøbak/Frogn. I fjor var det imidlertid ingen tvil. Groruddalen feide all motstand av banen og rykket opp i 2. divisjon. På to sesonger har laget imponerende 239-31 i målforskjell i serien - et snitt på over fem scoringer per kamp.
Det er en grunn til at vi har scoret nesten 250 mål på to sesonger. Det er bedre enn de fleste i norsk fotball, sier Rolf Teigen. Han mener likevel laget har litt å gå på før hele spillet er oppe på et høyt 2. divisjonsnvå.
Hovedutfordringen blir å stramme inn i forsvar, mener Rolf Teigen.
Vil bli bedre
Groruddalen-treneren hevder han ikke har tenkt noe på hvor høyt på tabellen GBK kan havne. I stedet vil han at klubben skal fokusere på å hver dag jobbe for å bli bedre.
Vår styrke er at vi er målhungrige og spiller apetittlig fotball, sier trener Teigen. Han fremhever også klubbens gode tilgang på unge spillere gjennom de ulike moderklubbene rundt i Groruddalen. Rolf Teigen beskriver årets GBK-stall som en ung, sulten, målrettet og utviklingsorientert gjeng. Han ser også flere forskjeller på fjorårets og årets lag.
Vi er bedre bedre trent. Dessuten er vi lysten på flere scoringer og vi håper å slippe inn færre, sier Teigen.
Lørdag får vi se hvor landet ligger. Klokken 16 kommer opprykksfavoritt Notodden på besøk til Greibanen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag