RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra venstre Erik Audensen (Grünerløkka), Kjersti Eggen (Gamlebyen/Grønland), Christine Andersen (Torshov), Cecilie Flem (Sinsen) og Jo Heinum (Bjølsen).
Fra venstre Erik Audensen (Grünerløkka), Kjersti Eggen (Gamlebyen/Grønland), Christine Andersen (Torshov), Cecilie Flem (Sinsen) og Jo Heinum (Bjølsen).

Klare for TV-aksjon

Lokalkomiteene for Oslo Indre Øst står klare til å gå med bøsser på søndag.

ØSTKANTEN: – En hel verden imponeres over samholdet og solidariteten med de 33 gruvearbeiderne i Chile. Mens vi her hjemme står foran en enda viktigere dugnad for mennesker som virkelig sliter, sier Jo Heinum, leder i TV-aksjonskomiteen på Bjølsen.

Startskuddet

TV-aksjonen går i år til inntekt for Flyktninghjelpen. Søndag klokka fire går startskuddet.

– Vi har fortsatt behov for at folk melder seg som bøssebærere. Det er mange inntektskilder til en TV-aksjon, men det som kommer inn på bøssene er hovedtyngden av inntektene. Det er det mest avgjørende for at dette kan bli et virkelig løft for å lette livene til de som er tvunget på flukt i krigsherjede land, understreker Heinum.

Oslo bedre

Tidligere år har Oslo slitt med for dårlig oppslutning når det gjelder å gå rundt med bøsser. Det har også ført til at Oslo har kommet dårligere ut på giverglede. Men nå har det løftet seg, ifølge aksjonslederen.

– Den tiden er over, og det skyldes at Oslo-folk stiller opp som bøssebærere. Da får vi gått på alle dørene, noe vi ikke klarte i tidligere tider, sier han.

Små bygder

Likevel er Oslo i en særstilling når det gjelder verving til slike aksjoner.

– I mange små kommuner, i oversiktlige samfunn, stiller folk som bøssebærere ut fra plikt og forventninger. I Oslo er vi mer avhengig av at folk føler et personlig ansvar. Heldigvis har vi mange slike mennesker i byen, sier Heinum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere