Klare for U20-VM i Tyskland

TALENT: MS-keeper Kenneth Sørli Eriksen (19) har fått masse spilletid i Get-ligaen denne sesongen. Kommende uke er det U20-VM i Tyskland som gjelder.

TALENT: MS-keeper Kenneth Sørli Eriksen (19) har fått masse spilletid i Get-ligaen denne sesongen. Kommende uke er det U20-VM i Tyskland som gjelder. Foto: Begge foto: Anders Halvorsen

Kenneth Sørli Eriksen (19) og seks andre Manglerud-gutter skal forsvare Norges ære under U20-VM i Tyskland.

GIR SKRYT: MS-trener Jarl Eriksen har troen på Kenneth Sørlie Eriksen.

MANGLERUD: – Utrolig kult at så mange Manglerud-gutter er med, men dette er ikke noe nytt. MS produserer landslagsspillere hele tiden, sier keeper Kenneth Sørli Eriksen.I tillegg til 19-åringen, er følgende Manglerud-gutter med på VM-laget i Garmisch-Partenkirchen.

  • Lars Volden (Espoo Blues).
  • Emil Frøshaug (MS).
  • Jonas Knutsen (Prince Albert).
  • Sondre Olden (Erie Otters).
  • Espen Salo (VIF).
  • Markus Søberg (Frölunda).


– En utrolig bra gjeng! Jeg har kjent gutta nesten hele livet, og vi har alltid vært hockeyinteresserte. At hele gjengen nå får sjansen til å spille VM, er spesielt, innrømmer Sørlie Eriksen.

– Går for opprykk

U20-landslaget til Norge rykket ned fra A-puljen etter VM i USA i fjor. Nå jakter talentene revansje.

– Vi går helt klart for opprykk, sier en krystallklar MS-keeper til Nordstrands Blad.

Norge innledet mesterskapet med en sterk 5-2-seier over Storbritannia i går.

Hviterussland, Østerrike, Slovenia og Tyskland er de kommende motstanderne.

– Tyskland regnes som det sterkeste laget. De har mange proffspillere som jobber knallhardt, sier Kenneth.

Norge møter Tyskland lørdag i det som fort kan bli en gruppefinalen. Vinneren av B-VM i Garmisch-Partenkirchen spiller i A-puljen neste år.

– Oppgjøret mot Tyskland blir viktig, men det er flere lag som er gode, sier Sørli Eriksen, som har vært i U18- og U20-troppen de to siste sesongene.

Eriksen-skryt

MS-keeperen gleder til VM-eventyret i Tyskland.

– Det er alltid gøy å møte de beste. Internasjonalt er tempoet høyere og spillerne tøffere. Det er dette man trener for, sier talentet, som har vært Manglerud Stars’ førstekeeper i Get-ligaen denne sesongen.

Men om Kenneth får spilletid i Tyskland, er uvisst. Kamerat og Finland-proff Lars Volden er trener Ørjan Løvdals førstevalg.

– I ishockey vet man aldri. Som keeper kan man plutselig få sjansen, og da må man være på. Jeg skal uansett være med å bidra, sier Sørli Eriksen.

– Hva er målet ditt som ishockeyspiller?

– Jeg har en drøm om å leve av idretten, men det er langt fram dit. Først må jeg etablere meg i Get-ligaen, og bli mer stabil. Først da går det an å se mot utlandet, sier sisteskansen, som også spilte ute helt fram til han var 12 år.

MS-trener og onkel, Jarl Eriksen, har mye positivt å si om Kenneth.

– Han er et kjempetalent med herlige reflekser og god spilleforståelse. Men det alene holder ikke til å bli en toppkeeper.

– Kenneth må i de kommende årene trene som hver økt er den siste. I hockey finnes det ingen snarveier, sier keeperlegenden Jarl Eriksen til Nordstrands Blad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.