RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klare for U20-VM i Tyskland


TALENT: MS-keeper Kenneth Sørli Eriksen (19) har fått masse spilletid i Get-ligaen denne sesongen. Kommende uke er det U20-VM i Tyskland som gjelder.
TALENT: MS-keeper Kenneth Sørli Eriksen (19) har fått masse spilletid i Get-ligaen denne sesongen. Kommende uke er det U20-VM i Tyskland som gjelder. Foto: Begge foto: Anders Halvorsen
Kenneth Sørli Eriksen (19) og seks andre Manglerud-gutter skal forsvare Norges ære under U20-VM i Tyskland.

MANGLERUD: – Utrolig kult at så mange Manglerud-gutter er med, men dette er ikke noe nytt. MS produserer landslagsspillere hele tiden, sier keeper Kenneth Sørli Eriksen.I tillegg til 19-åringen, er følgende Manglerud-gutter med på VM-laget i Garmisch-Partenkirchen.

  • Lars Volden (Espoo Blues).
  • Emil Frøshaug (MS).
  • Jonas Knutsen (Prince Albert).
  • Sondre Olden (Erie Otters).
  • Espen Salo (VIF).
  • Markus Søberg (Frölunda).


– En utrolig bra gjeng! Jeg har kjent gutta nesten hele livet, og vi har alltid vært hockeyinteresserte. At hele gjengen nå får sjansen til å spille VM, er spesielt, innrømmer Sørlie Eriksen.

– Går for opprykk

U20-landslaget til Norge rykket ned fra A-puljen etter VM i USA i fjor. Nå jakter talentene revansje.

– Vi går helt klart for opprykk, sier en krystallklar MS-keeper til Nordstrands Blad.

Norge innledet mesterskapet med en sterk 5-2-seier over Storbritannia i går.

Hviterussland, Østerrike, Slovenia og Tyskland er de kommende motstanderne.

– Tyskland regnes som det sterkeste laget. De har mange proffspillere som jobber knallhardt, sier Kenneth.

Norge møter Tyskland lørdag i det som fort kan bli en gruppefinalen. Vinneren av B-VM i Garmisch-Partenkirchen spiller i A-puljen neste år.

– Oppgjøret mot Tyskland blir viktig, men det er flere lag som er gode, sier Sørli Eriksen, som har vært i U18- og U20-troppen de to siste sesongene.

Eriksen-skryt

MS-keeperen gleder til VM-eventyret i Tyskland.

– Det er alltid gøy å møte de beste. Internasjonalt er tempoet høyere og spillerne tøffere. Det er dette man trener for, sier talentet, som har vært Manglerud Stars’ førstekeeper i Get-ligaen denne sesongen.

Men om Kenneth får spilletid i Tyskland, er uvisst. Kamerat og Finland-proff Lars Volden er trener Ørjan Løvdals førstevalg.

– I ishockey vet man aldri. Som keeper kan man plutselig få sjansen, og da må man være på. Jeg skal uansett være med å bidra, sier Sørli Eriksen.

– Hva er målet ditt som ishockeyspiller?

– Jeg har en drøm om å leve av idretten, men det er langt fram dit. Først må jeg etablere meg i Get-ligaen, og bli mer stabil. Først da går det an å se mot utlandet, sier sisteskansen, som også spilte ute helt fram til han var 12 år.

MS-trener og onkel, Jarl Eriksen, har mye positivt å si om Kenneth.

– Han er et kjempetalent med herlige reflekser og god spilleforståelse. Men det alene holder ikke til å bli en toppkeeper.

– Kenneth må i de kommende årene trene som hver økt er den siste. I hockey finnes det ingen snarveier, sier keeperlegenden Jarl Eriksen til Nordstrands Blad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere