RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stensrudtjern var en forfallen perle inntil Klemetsrud Vel med formann Gunnar Gjersrud i spissen begynte oppgraderingsarbeider.
Stensrudtjern var en forfallen perle inntil Klemetsrud Vel med formann Gunnar Gjersrud i spissen begynte oppgraderingsarbeider.

Klare planer

Klemetsrud Vel har bekostet og fått gjort mye ved Stensrudtjern. Nå er det avsatt 1,5 offentlige millioner.

STENSRUD/KLEMETSRUD: Med en gang Nordstrands Blad fortalte oss at det er avsatt 1,5 millioner til å ruste opp området ved Stensrudtjern, kom styret i vellet sammen, og vi er selvfølgelig kjempeglade for at kommunen nå går inn og viser initiativ for å sette denne perlen i stand, sier Gjersrud.

Nå håper vi bare at et samarbeid mellom vellet og kommunen vil føre til at pengene blir best mulig utnyttet. Vi har planer klare, og det er ikke nødvendig å bruke av midlene til å lage fine og kostbare utredninger og planer.

Så enkelt kan det gjøres, sier Gjersrud og trekker frem en enkel tegning.

Mye er gjort

Vi har allerede lagt ut 800 tonn med sand på badestranden og som dere skrev er det jo etter tillatelse fra kommunen felt en mengde træør og busker slik at området nå ser ryddig ut.

Et sted mellom 3 og 400.000 kroner har vellet brukt foreløpig, penger som de hadde etter salget av Heimen.

Det vellet ser for seg er en ferdigstillelse av badestranden og utsetting av badebrygger. Stupebrett slik som det var tidligere vil vi også ha. Videre to eller tre fiske-/badebrygger og så det største av alt: opparbeidelse av en gang-/turvei mellom Enebakkveien og vannet ut mot der det gamle huset Fredheim sto (kontrollert nedbrent). Her eier kommunen noe, og privat grunneier har sagt at de vil avgi grunn gratis. Ved Fredheim ser vi for oss en parkeringsplass og mulighet for handikappede til å komme ut enten for å bade eller fiske. Stensrudtjern er jo fiskerikt.

Hertil ser Vidar Gjersrud for seg skikkelig opparbeidelse av vei fra Enebakkveien og inn til badeplassen, istandsetting av toaletthusene og anleggelse av parkeringsplasser.

Vi kan sørge for mye gratis masse.

Fornuftig pengebruk

Jeg vet at det kanskje ikke høres helt greit ut i kommunale ører, men vi her ute er mer opptatt av å bruke pengene til fysisk arbeid enn planer og utredninger. Med fornuftig pengebruk og godt samarbeid mellom vellet og kommunen, tror jeg vi kan få hele prosjektet i havn for de 1,5 millionene. Det er jo også avsatt 150.000 kroner av Oslo Sør-midlene til Stensrudtjern.

Vedlikehold

Vi har enda noe penger igjen og er villig til å påta oss vedlikehold i tiden fremover. Men det forutsetter at vi har et ferdig område å ta oss av. Det må jo passes på når det først legges så mye penger i området. Men jeg vet dette er vel anvendte midler for Stensrudtjern og området rundt kan igjen bli en perle som kan komme veldig mange til gode. Vi ser jo hvor mange flere som bruker området etter at vi begynte istandsetting, og mange flere vil det helt sikkert bli., sier Gjersrud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere