*Nettavisen* Nyheter.

Klargjør kriseløsninger

Rekordmange kjemper på et trangt leiemarked i Oslo. foto: ARKIV

Rekordmange studenter og arbeidsinnvandrere kjemper på et trangt leiemarked. Studentsamskipnadene i Oslo gjør nå klar kriseløsninger, melder Dagsavisen.

OSLO: Nye studenter på vei til hovedstaden kombinert med økt arbeidsinvandring, stigende boligpriser og færre nybygde boliger, skaper et dårlig tilbud av leieboliger, og en veldig stor etterspørsel etter dem, melder Dagsavisen.

– Medlidenhet

- Det blir hektiske tilstander framover, sier Bjørn Erik Øye fra Prognosesenteret, til Dagsavisen.

Slik var også situasjonen i fjor. I august 2008 stod flere tusen studenter uten tak over hodet, og måtte ty til hjelp av venner og familie.

- Vi har et par hundre flere elever på venteliste nå, enn til samme tid i fjor. De av disse som vi ikke kan tilby bolig, og som ikke finner seg noe annet, kan sove her, Boligsjef i Oslo- og Akershushøgskolenes studentsamskipnad (OAS), Trond Bakke, til Dagsavisen. Samskipnaden er i ferd med å opprette kriseinnkvartering i oppholdsrommet på St. Hanshaugen studentby.

5.000 venter på bolig

OAS og Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) nå nesten 5.000 på venteliste for studentbolig.

- Noen kan vi tilby bolig, noen finner bolig på privatmarkedet og noen faller fra fordi de ikke har studieplass, men vi venter å måtte innlosjere noen her på oppholdsrommet i starten, sier Trond Bakke til Dagsavisen.

- Det er bare madrasser i et fellesrom, uten tilgang til å lage mat og uten privatliv. Dette er jo såpass krisepreget at de fleste foretrekker en sofa hos en tante eller en kamerat, forteller han.

Både SiO og OAS har flere prosjekter på gang, men rapporterer at det er vanskelig å finne egnede tomter som er rimelige nok. I Nordre Aker har SiO planer om å sette i gang byggetrinn to av Vestgrensa Studentby, men har møtt motstand fra naboer. Etter at lokalpolitikerne i vår sa nei til seks etasjer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag