RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klargjør til Oslo Middelalderfestival


Foto: Oslo Middlalderfestival
Foto: Oslo Middlalderfestival
For niende år på rad inviterer Oslo Middelalderfestival til stort familiearrangement i Middelalderparken ved Vannspeilet. Festivalprogrammet er i år er større og bedre enn det har vært på lenge og jeg har bestilt godvær, sier Henrik Høie.

GAMLE OSLO: Nå har du muligheten til å bli ridder, gjøgler, musikant, prinsesse, markedsfolk og -DU inntar Oslo, i året 1314! Oslo ble også Norges hovedstad dette året og dette er temaet under årets festival som går av stabelen 20. og 21.jun.

- Jeg tror dette er noe som interesserer flere, men denne perioden i byens historie er nok likevel ganske ukjent for mange. Derfor ønsker vi å sette fokus på denne epoken. Oslo har en rik middelalderhistorie og var jo Norges hovedstad fra 1314, året som er tema for festivalen 2009, sier Henrik Høie i Oslo Middelalderfestival til Østkantavisa.

Ikke tørt og kjedelig

Arrangørene i Oslo Middelalderfestival er svært opptatt av at det som skal formidles skal være spennende for publikum. Derfor har de arrangementer som passer i alle aldersgrupper.
Her kan du oppleve Ridderturnering, bueskytterkonkurranse, konserter, teater, fakirer og gjøglere.

- Festivalen passer for alle, det er et hyggelig arrangement for hele familien, men størstedelen av publikum har faktisk vært voksne. Vi legger vekt på at alle skal kunne få seg en god opplevelse hos oss. Det er også viktig for oss at historieformidling ikke skal være noe tørt og kjedelig, men også veldig moro, opplyser Henrik Høie til Østkantavisa.


Les mer på Oslo Middelalderfestival

Kle deg ut

Henrik Høie har personlig bestilt godt vær til festivalen og med været håper han at også publikum tar turen.

- Vi håper på å trekke i hvert fall 5.000 publikum i år , sier Høie.

Og arrangøren oppfordrer publikum til å kle seg ut til festivalen.

- De som kommer i autentiske middelalderklær får gratis inngang hos oss. Men jeg understreker: Autentiske, avslutter Henrik Høie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere