Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klart for Arilds plass

Foreløpig er det bare gravd et hull fra Sørliveien inn mot gjerdet på Grønmo, men ved årsskifte blir dette innkjørsel til den nye parkeringsplassen.
Foreløpig er det bare gravd et hull fra Sørliveien inn mot gjerdet på Grønmo, men ved årsskifte blir dette innkjørsel til den nye parkeringsplassen. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen
I to år og spesielt i fjor ivret Arild Andersson for å få parkeringsplass på plata på Grønmo. Ved årsskiftet kan skifolket ta i bruk «Arilds plass».

Grønmo: Bakgrunnen for denne saken er at mange gjerne vil bruke Grønmo som startsted for skiturer i Østmarka. Men parkeringskapasiteten er svært begrenset.

Derfor satte Arild Andersson, leder av teknisk komite i Søndre Nordstrand bydel igang en aksjon for å få den ganmle sorteringsplata inne på Grønmo-området som parkeringsplass. Han fikk hele bydelsutvalget med seg og også varaordfører Aud Kvalbein var blant de aktive for tilrettelegging for skifolket.

Samferdselsbyråden fikk etter hvert saken igang, men Fylkesmannen og Plan- og bygningsetaten måtte både vurdere og etter hvert gi sin tilslutning.

Men nå er alt det formelle i orden.

Renovasjonsetaten har begynt arbeidene, og foreløpig kan man se at det er gravd to hull inn fra Sørliveien. Her kommer inn- og utkjørsel. Innenfor det høye gjerdet er tilretteleggingsarbeider igang.

– Meget tilfredsstillende å endelig få denne plassen, sier Arild Andersson som håper på enten i romjula eller med en gang på nyåret å legge ut på ski fra det som nå betegnes som Arilds plass.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!