Klart for «bygdefest» på Grefsenkollen

Jens Pikenes vil ha publikum med på allsang når han og Penthouse Playboys entrer scenen neste fredag.

Jens Pikenes vil ha publikum med på allsang når han og Penthouse Playboys entrer scenen neste fredag. Foto: Foto: Anders Auberg

Tirsdag starter musikkfestivalen på Scene Grefsenkollen, med navn som Bjørn Eidsvåg, deLillos og Bo Kaspers Orkester på plakaten.

GREFSENKOLLEN: Hver kveld, fra tirsdag 14. til fredag 17. juni blir det konsert med Oslos kanskje beste utsikt på den nye amfiscenen ved Grefsenkollen restaurant. Onsdagens opptreden av Ingrid Olava og deLillos, og torsdag med Bo Kaspers Orkester er allerede utsolgt.

Del på Facebook

Allsang på Grefsen

Åpningskonserten med Bjørn Eidsvåg og Thomas Dybdahl – den eneste utendørskonserten duoen holder i Oslo i sommer – har fortsatt ledige billetter. Det samme har Penthouse Playboys konsert på fredagen, med det lett ironiske navnet «Allsang på Grefsen».

– Dette blir den største «bygdefesten» i Nordre Aker noen gang. Det blir en stor mulighet til å møte venner og naboer. Vi vet at mange vennegjenger går sammen om å oppleve dette, sier Thorkild Gundersen fra arrangøren Scene Grefsenkollen.

Vokalist Jens Pikenes vil dra i gang allsang på refrengene til en rekke coverlåter, og nær sagt selvfølgelig vil han plukke med seg damer fra publikum opp på scenen.

Les også: Store artister til sommerkonsert på Grefsenkollen

1500 publikummere

– Dette blir kanonstort, og en slags generalprøve. Amfiet tar 1500 publikummere. Blir det den suksessen vi håper vil dette bli en fast festival på Grefsenkollen midt i juni hvert år, sier Thorkildsen.

Det er nå to år siden krefter i lokalmiljøet dro i gang Scene Grefsenkollen, med intimkonserter inne på Grefsenkollen restaurant.

– Men det var allerede da noe sånt som dette vi så for oss. Det var drømmen, men vi innså at vi måtte starte i det små. Nå har vi 3000 mennesker på e-postliste, og har fått gode kontakter med artister og deres management, sier Thorkildsen.

Dermed er det kanskje ikke overraskende at festivalen har mobilisert 120 frivillige fra nærmiljøet.

– Vi er ikke like store som Norwegian Wood, men dette er likevel mye større enn hva Grefsenkollens ansatte kan gjennomføre alene.

Det vil gå gratisbusser fra Storo storsenter og opp til Grefsenkollen både før og etter konsertene. Mer på www.scenegrefsenkollen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.