RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klart for bygging

Obos har fått klarsignal til å bygge 40 leiligheter fordelt på ett eller to bygg i fem etasjer på Tveita.

Tveita: Fem år etter at Obos sendte inn forslag om å regulere Sigrid Undsets vei 7 om til boligformål, har selskapet fått klarsignal til å starte byggingen.
Fem år på en liten reguleringsplan er lang tid, men i januar kunne vi endelig starte prosjekteringen, forteller prosjektleder Hans Dahl i Obos Nye Hjem til Obos-bladet.

Mindre bygg

Opprinnelig ville Obos bygge 47 leiligheter fordelt på sju etasjer. Etter naboprotester foreslo Obos så et bygg på seks etasjer, mens plan- og bygningsetaten foreslo et på maksimalt fem etasjer. Forslaget på fem etasjer ble vedtatt av bystyret, og det er dette forslaget som vil se dagens lys, etter at fylkesmannen har avslått naboenes klage.
De 40 leilighetene blir fordelt på ett eller to bygg, og blir fra toroms på 40 kvadratmeter og opp til fire- eller femroms på inntil 100 kvadratmeter.
Boligene får flotte solforhold, god utsikt og ligger nær knutepunkter som Hellerud T-banestastjon og Tveita-senteret, forteller Hans Dahl.

Lokale kjøpere

Han tror kjøperne av boligene vil være i alle aldersgrupper, men at særlig godt etablerte mennesker fra eneboligene i nærområdet vil være en viktig kjøpegruppe for boligene.
Vi jobber for å få til salgsstart i løpet av høsten, sier han.
I dag står lokalene til den gamle nærbutikken på tomta. Denne har de siste årene vært leid ut til ulike formål, men nå skal bygget rives.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere