RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det blir en uke fylt med aktiviteter ved Sognsvann. foto: Friluftslivets fellesorganisasjon
Det blir en uke fylt med aktiviteter ved Sognsvann. foto: Friluftslivets fellesorganisasjon

Klart for friluftsliv

Førstkommende søndag går startskuddet for nok en uke i friluftslivets tegn. Det vil bli aktiviteter på Sognsvann, Øvresetertjern og Frognerseteren.

OSLO: Ni tusen friluftsglade barn, mødre, fedre, besteforeldre, tanter og onkler besøkte friluftslivsorganisasjonenes leir i fjor. Også i år er det ventet et yrende naturliv på idylliske Sognsvann førstkommende søndag.

Noe for enhver

Den populære friluftsdagen rommer som vanlig aktiviteter med fart og spenning, og fotomotivene er mange: fornøyde og forventningsfulle barn, som svever i speidernes hjemmelagde karusell, padler, fisker, rappellerer, klatrer, løper orientering, hopper i høyet, vandrer på natursti eller drar på flåtetur til en liten øy med overraskelser. Speiderne inviterer barn til overnatting i lavvo med leirbål fra lørdag 6. (fra kl. 17.00) til søndag 7. september.

Aktivt liv

Den store friluftsdagen er starten på Friluftslivets uke, som har vært arrangert hvert år over hele landet siden Friluftslivets år 1993. Gjennom et mangfold av hyggelige friluftslivsaktiviteter ønsker friluftslivsorganisasjonene å stimulere barn og unge til et aktivt liv ute i naturen.

Forskningen viser at det er viktig å ta med barna ut i naturen så tidlig som mulig. Den understreker også betydningen av foreldrenes overlevering av interessen for og ferdigheter i naturen, påpeker generalsekretær Harald Tronvik i Friluftslivets fellesorganisasjon.

Snu tendensen

Men Tronvik er bekymret for tendenser i tiden som viser at ungdommen forlater naturen som aktivitetsområde.

Vi ønsker å snu denne tendensen med et aktivt motiverings- og stimuleringsarbeid. Friluftslivets uke på Sognsvann er en fin anledning til å vise alt det spennende man kan gjøre sammen i det enkle og tradisjonsrike norske friluftslivet, sier Tronvik.

Kano eller fiske

På Øvresetertjern blir det aktiviteter mandag 8. September. Hele familien er velkommen fra kl 15:00, og her kan du padle kano eller fiske.

Førskommende onsdag kan du bli med på sopptur på Frognerseteren. En ekspert fra Oslo og Omland sopp- og nyttevekstforening kontrollerer soppen og gir informasjon.

Møt opp ved Frognerseteren Friluftssenter (vis-á-vis Hovedrestauranten) kl 16:00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere