RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klart for fyrsafari


M/S Gamle Oksøy. Foto: Svein Såghus
M/S Gamle Oksøy. Foto: Svein Såghus
Førstkommende søndag 10. mai tilbyr Norsk Sjøfartsmuseum en lekkerbisken for deg med interesse for maritim historie: En guidet tur mellom de sentrale fyrene og tåkeklokkene i indre Oslofjord!

BYGDØY: Turen går med forsyningsskipet M/S Gamle Oksøy, og varer ca. 2 1/2 time. Bli med, og se og hør historien om Oslo havn og kjente merkenavn som Dyna, Kavringen og fyret på Steilene!

Mye mystikk

Sjefkonservator i Norsk Sjøfartsmuseum, Per Norseng, sier at folk kan forvente mye mystikk søndag.

- De reisende kan forvente seg en fin tur i Oslo havn og fjorden nærnest utenfor. Mest mystikk er det nok forbundet med Steilene, før det ble fyr der: Steilene har en lang og spennende historie, også i nyere tid, og i middelalderen var det antagelig rettersted der, slik at folk på forbipasserende skip kunne se hvordan det kunne gå dersom man ikke holdt seg på den smale vei, sier Per Norseng til Lokalavisen.

Per Norseng vilogså orientere om havneutviklingen med hovedvekt på fyrlyktene vi passerer, og sette det lokale stoffet inn i en videre nasjonal fyrhistorisk sammenheng.

Fartøyet de skal reise med, M/S Oksøy, ble bygget i 1962 som forsyningsskip for Kystverket. Skipet var registrert som tankskip og brakte med seg forsyninger av parafin og gass til fyrlyktene langs den norske kystleden. Fartøyet ble tatt ut av operativ drift i 1996 og eies i dag av Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter i Kristiansand.

Påmelding

Fremmøte for ombordstigning på Bygdøynes (forsiden av Framhuset) kl 11.05. Påmelding innen fredag 8. mai til Eyvind Bagle (tlf 24 11 41 65 / eyvind.bagle@norsk-sjofartsmuseum.no).

Eventuelle overskytende billetter selges ved landgangen, men plassen er begrenset. Kun 55 billetter legges ut for salg. Bare forhåndspåmelding gir sikker plass.

Billetten inkluderer inngang til Norsk Sjøfartsmuseum, og blant annet professor Øivind Larsens foredrag Sjørbuk til sjøs gåte, myte eller realitet? kl 14.

Arrangementet er en del av Kulturminneåret 2009. M/S Gamle Oksøy starter den 12. mai et tokt som tar den langs hele norskekysten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere