RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klart for Grease

Etter måneder med intens øving er det klart for festforestilling på Symra. Førstkommende torsdag fremfører Ekeberg Skoles musikkorps sin egen versjon av musikalen Grease.

EKEBERG: Ekeberg skoles musikkorps skulle egentlig delta på årets NM for skolekorps. Men det var ikke de omlag 30 musikantene som utgjør hovedkorpset enige i. De ville heller spille morsom musikk, som musikken de selv hadde hørt i filmen Grease.
Problemet var at svært lite av musikken i Grease er skrevet for korps, så alle de 15 låtene som fremføres er arrangert spesielt for skolekorpset, forteller Per Morten Jørgensen. Som medlem i styret og far til en av musikantene har han tatt på seg hovedansvaret for organiseringen av forestillingen.

Variert

Korpset kom ordentlig i gang med øvingene først i januar, og la aller siste hånd på verket i helgen. Da øvde de tre dager på rad i håp om at alt skal låte perfekt til torsdag. For anledningen har de med seg to profesjonelle solister, Nina Mortvedt og Kjetil Laumann, samt dansere fra korpsets egen drill og fra den lokale dansegruppa Dancespace.
Drilljentene har lagt drillstaven på hylla en periode og vil danse basert på det de har sett i filmen på noen av sangene, mens jentene fra Dancespace har fått tildelt noen andre låter. I tillegg har vi gitt plass til seks musikanter fra Nedre Bekkelaget Skolekorps, forteller Jørgensen og antyder at de favner om et bredt lokalmiljø med denne forestillingen. Musikalen vil fremføres tre ganger i løpet av torsdag, to skoleforestillinger og en som er åpen for alle.
Dette blir en annerledes og morsom konsert som viser at korpsmusikk er mer enn å marsjere gatelangs på 17. mai. Vi håper at mange musikkinteresserte tar turen innom for et gjenhør med slagerne fra 70-tallet , sier Jørgensen og oppfordrer folk til å møte opp i god tid før konsertstart. Da blir det nemlig salg av kaffe og noe å bite i.

Spente musikanter

Innimellom harde øvingsøkter får korpset små pauser for å hente seg inn igjen. De eldste samler seg i en del av rommet og småprater, mens de minste løper viltert rundt på scenen. Aldersspennet er stort, fra den yngste på 9 år til den eldste på 19. Men spenningen foran torsdagens premiere er lik uansett alder.
Hvis alle gir alt blir det bra, men vi kunne absolutt øvd enda lenger, mener Lene Mikkelsen (15). Hun får samtykkende nikk fra en gjeng jevnaldrede jenter. Selv om de er spente i forkant av forestillingen har de tro på at det blir veldig bra.
Vi har jo fått sangene etterhvert som de har blitt ferdig arrangert, så vi har ikke øvd like lenge på alle, forteller Hege Viig Pedersen (15).
Men "Summer Night" blir bra, den kan alle!, tilføyer hun. Alle de 15 låtene er arrangert av Jarle G. Storløkken som også er med på gitar.
Ekeberg Skoles Musikkorps fremfører Grease torsdag 30. mars kl. 18.30 på Symra Kino. Det vil bli solgt billetter i døra.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere