Klart for klubbhus og karpedam

Budsjettenighet mellom Høyre, FrP, Venstre og KrF sikrer at Lyn endelig får nytt klubbhus.

Kringsjå: Høyre, Fremskrittspartiet (FrP), Venstre og Kristelig Folkeparti (KrF) er enige om Oslo kommunes budsjett for 2007. Det betyr blant annet nytt klubbhus for Lyn. I budsjettet settes 7,5 millioner kroner av til osloklubben.

Svært etterlengtet

- Dette er jo en veldig gledelig nyhet! sier Per Gjermshus fra SFK Lyn. Klubben har allerede fått rammetillatelse for nytt klubbhus på Kringsjå.
- Så fremt vi får de tillatelsene vi trenger, og det regner vi med at vi gjør, går første spadetak i jorda til neste år.
Lyn har ikke hatt noen egne klubblokaler siden ombyggingen av Ullevaal Stadion i 1991. Og skal vi tro klubben, har behovet vært sårt.
- Klubben vokser. I dag er vi over 1500 medlemmer, hvorav de fleste er barn og unge under 20 år. Et klubbhus er et sted å være og et sted å trene. På sommerstid er jo også eliteklubben tilknyttet Kringsjå og slik får vi samlet elite, bredde, barn og unge i dette huset, sier Gjermshus.
Men det er flere innen idretten som kan juble over budsjettet. Ullernhallen får en million til prosjektering og 4, 4 millioner kroner er satt av til ny kunstgressbane på Voksen/Hovseter.

- Vidunderlig!

Andre satsingsområder er prosjektering av mulig forlengelse av Frognerseterbanen til Tryvann og 800 000 kroner til generell drift av Bogstad gård og karpedamprosjektet.
- Dette var jo aldeles vidunderlig! sier museumsleder på Bogstad gård, Else Espeland.
Karpedamprosjektet startet i år og er et treårig prosjekt. Hovedarbeidet skal gjøres i løpet av 2007.
- Vi får også støtte fra Kulturdepartementet, Norsk Kulturtråd og Venneforeningen. Tilskuddet fra Oslo kommune er en viktig del av finansieringen som gjør det mulig å gjennomføre dette, sier Espeland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.