RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Samsaya kommer.
Samsaya kommer.

Klart for kongefestival

Kongene på Haugen festivalen fyller parken med filmmagi fredag, og musikk hele lørdag. Alt er fremdeles helt gratis.

ST. HANSHAUGEN: Det blir den beste Kongene på Haugen festivalen hittil. Vi har sjekka værprognosene, 22 grader og null millimeter nedbør, og det er helt supert, sier en entusiastisk Atle Borgeteien på teleefon til Lokalvisen noen dager før festivalstart.

Håper ikke folk er lei av sommeren enda, sier Atle.

Han har som vanlig jobbet, slitt og storkost seg under forberedelsene til byens hyggeligste og desidert mest demokratiske festival. Med 100 frivillige med på laget, fantastiske musikere håndplukket av Kongene selv, og med storfilmen Gold Rush av Charlie Chaplin, er det mye som tyder på at denne fjerde utgaven av Kongene på Haugen festivalen blir bra.

Hip-hop unplugged

Samsaya, er jo på toppen av VG lista med ny singel nå, sier Atle om et av trekkplastrene på årets festival. Det blir gøy å få se henne med litt akustisk profil på paviljonscenen. Hip hop unplugged feeling, sier Atle.

En av Atles desiderte favoritter er hip-hoperne Faen Hell, som starter moroa lørdag.

De låter som de kommer rett ifra i west coast hip hop miljøet. De stiller med fullt band med trommer og mandolin og norske tekster fra Løten, sier Atle som undrer seg over hva som egentlig finnes i drikkevannet oppe i Løten.

Killerkombo

Folk har jo opplevd Tommy Tokyo, fra Øya og Hove, og de er virkelig alt annet enn du forventer deg utifra navnet.. Litt småhektisk roots inspirert rockepakk, noe rare greier. Veldig organisk østfoldenergiuttrykk, sier Atle som er storfonøyd med det varierte musikkprogrammet som presenteres i år.

Vi har fått med enda flere frivillige i år også, og det er bra med tanke på at vi mottok frivillighetsmidler av bydelen, sier han..

Anerkjennelsen fra nærmiljøet har heller ikke gått upåaktet hen, da Kongene mottok Kultur og Nærmiljøprisen av Bydel St. Hanshaugen tidligere i år.

Det er veldig bra at responsen og anerkjennelsen vokser i takt med festivalen., sier Atle som forteller om enorm pågang av demoer fra håpefulle band.

Oppskriften er en killerkombo med film og musikkveld, sier Atle om suksessen.

Charlie på lerretet

Fredag blir det magisk filmkveld med Klassikeren Gold Rush av Charlie Chaplin.

Klokka 21 er det vel mørkt nok til å begynne filmen, men det er veldig hyggelig om folk kommer tidlig og koser seg i parken med grillings og greier, sier Atle.

Oppe på haugen har det tidligere vært fullt med 3000-4000 filmpublikummere.

Vi kjører i gang med popcorn, selvsagt, lover Atle.

I fjor viste Kongene på Haugen i samarbeid med Arthaus City Ligts for et tåredryppende og rørt publikum, og hvorfor ikke holde seg til Chaplin, og gi publikum mer drama bestående av scener med en kokt sko og action i et veltende hus på en fjellkant

Nachspiel

Vi gleder oss skikkelig, sier mannen som på ingen måte har tenkt til å gi seg, snarere tvert imot.

Vi leker med å få utvida festivalen med en dag til til neste år, sier Atle.

Idealisme og dugnadsånd preger fremdeles festivalen, med et dypt ønske om å gi folket musikk og film helt gratis.

Vi ser det er lettere å få med samarbeidpartnere nå, men jeg lover at vi aldri blir hetende Coca Cola-festivalen av den grunn, sier Atle som fremdeles trenger flere frivillige til årets festival.

Hvis dere vil være med å hjelpe til på Oslos hyggeligste parkfestival er det bare å gå inn på nettsidene våre, sier Atle.

kongenepahaugen.no blir stadig oppdatert, også resten av året. Også i år oppfordrer Kongene alle til å være med på nachspeil etter en lang festivaldag på Colletts Cafe lørdag kveld. Dj snurrer plater frem til stengetid, med god etter-festival stemning i lufta.

Vi synes det er gøy å spille på lag med Colletts Cafe som er såpass tydelig i nærmiljøet, sier Atle som er fornøyd med oppvarmingskveldene på kafeen tidligere i år, under Kongene på Colletts.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere