RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klart for leksehjelp


Hannah Skarsvåg og Anna Thoresen Fjeldstad i 3A , får hjelp av ass. rektor Birgitte Arctander Stub. Foto: Ivar Brynildsen
Hannah Skarsvåg og Anna Thoresen Fjeldstad i 3A , får hjelp av ass. rektor Birgitte Arctander Stub. Foto: Ivar Brynildsen
Tilbudet om leksehjelp på skolen, til elevene ved Bolteløkka og Ila, skal bedres dramatisk i løpet av høsten.

ST. HANSHAUGEN: Samtlige grunnskoler i Oslo skal i løpet av høsten få på plass et tilbud om leksehjelp.

Vi er så vidt i gang med organisert leksehjelp på noen klassetrinn, etter at det nå er bevilget ekstra midler, forteller rektor Dag H. Gomnæs ved Bolteløkka skole. Han bå mobilisere både foreldre, besteforeldre og andre frivillige .

Usikkert

Vi er usikre på hvor mange som kommer til å bruke dette tilbudet. Meningen er ikke å fjerne all normal lekseoppfølging fra foreldrene. Men vi ser at dette er et godt tilbud for mange barn, sier rektor.

Vi setter av muligheten for leksehjelp to dager i uken nå til å begynne med. Og lar barna sitte sammen trinnvis, fortsetter rektor.

Tilpasse tilbud

Leksehjelpen skal tilpasses tilbudet på SFO. Vi vil ikke at leksene skal kollidere mad andre tilbud, så som sjakk og ballett og kor, sier Dag H.Gomnæs. Han forteller at FAU er positive og etterlyser raskere oppstart. På Ila skole har de lenge hatt et tilbud om leksehjelp hver tirsdag i samarbeid med Frivillighetssentralen. Nå skal ordningen utvides, og rektor Laila Arntzen har ambisjoner om å ha leksehjelpere på plass fire dager i uken.

Vi ønsker å fortsette samarbeidet med Frivillighetssentralen på tirsdager. De øvrige ukedagene må vi organisere på annet vis. Vi har prøvd å få tak i forelder, uten å lykkes. Verken lærere eller assistenter er interessert heller. Dermed må vi tenke annerledes. Vi har hengt opp oppslag på Høgskolen for å få tak i studenter. Noen få hendevendelser er kommet så langt, og vi regner med å komme i gang raskt, sier Arntzen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere