*Nettavisen* Nyheter.

Klart for maratonfest

Runar Gilberg (t.v.) stilte i Oslo Maraton i fjor, men i år er arrangementet betraktelig større. ARKIVFOTO

Oslo Maraton blir dobbelt så stort som i fjor – og løpet kunne blitt enda større!

Klikk på bildet for å forstørre.

Øystein Sylta stiller i halvmaratonklassen, som også har NM-status.

SENTRUM: – Det galopperte av gårde med påmeldinger i sommer, så vi fant ut at vi måtte sette et tak. Jeg tror det hadde kommet to til tre tusen flere hvis vi ikke hadde gjort det, sier leder i SK Vidar, Nils-Jostein Helland.

Nå kan han glede seg over at 11 000 løpere stiller til start i Oslo Maraton søndag. Løperne er fordelt over distansene, 3 km, 10 km, halvmaraton og helmaraton.

– Det ha vært en helt uvirkelig økning. Det har ikke vært så voldsomt i de andre løpene internasjonalt, men det er virkelig kommet en ny mosjonsbølge her i Norge, sier Helland.

Stort felt på halvmaraton

Vidar-lederen kan glede seg over kvinnene også stiller sterkt i løpsfesten.

– Det er vært en voldsom økning også på den biten. Nå er rundt 45 prosent av deltagerne kvinner, noe som er veldig gledelig, sier han.

Barneløpet lørdag blir startskuddet for helgens løpsfest. Søndag starter Oslo Maraton med kortdistansene 3- og 10 kilometer, før barskingene setter i gang på helmaraton (42 km). Starten på halvmaraton er tre timer etter det igjen.

– Det er den klart største klassen med 6000 påmeldte. På 10-kilometeren er det 2000 som stiller, og på 3-kilometeren og helmaraton er det 1500, forteller Helland.

Vidar håper på NM-gull

Han forventer en vinnertid på maraton ned mot 2:30. Forventningene er større med tanke på en god tid på halvmaraton, som i år har NM-status.

– De store løperne stiller på halvmaraton, og selv har vi gode kort i Øystein Sylta og Martin Kjäll-Ohlsson, forteller Nils-Jostein Helland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.