*Nettavisen* Nyheter.

Klart for Mozart

Søndag åpnes dørene i Grorud kirke for storsatsningen "Mozart i Groruddalen".

GRORUD: Publikum inviteres til å oppleve Mozarts "Requiem", som fremføres for aller første gang under de mektige granitthvelvingene i kirken. Grorud kirkes kammerkor har forberedt konserten siden midten av september, sammen med kantor Terje Winge. 45 korsangere, fire solister og et orkester på 22 musikere står klar til å gi tilhørerne en stor opplevelse, forteller Winge.

Stort løft

Det er 250 år siden Wolfgang Amadeus Mozart ble født i Salzburg. Jubileet skal markeres på sitt vis her i Groruddalen. Et ensemble på tilsammen 70 aktører fyller podiet under konserten på søndag. De fremfører det meget berømte verket "Requiem", som ble delvis komponert på Mozart sitt dødsleie. Verket uttrykker dyp sorg, men som innledning blir det langt lystigere toner, i form av den virtuose solomotetten, "Exsultate jubilate". Den ble skrevet mens Mozart bare var 17-18 år.

Solister

Korprosjektet har hentet inn solisten Ingeborg Dalheim til å fremføre dette stykket. Hun har utdannelse fra Norges Musikkhøgskole, hvor hun tok mastergrad med barokkmusikk som fordypningsemne.
Mezzosopranen Ebba Rydh avla eksamen ved Statens Operahøgskole i 2003, og har opparbeidet en sterk stilling innen barokkmusikken, med hyppige konsertoppdrag.
Tenor Henrik Hundsnes har utdannelse fra Musikkhøyskolen og Musikkonservatoriet i Amsterdam. Torben Grue, baryton, var beste avgangselev fra Statens Operahøgskole i 2000.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.