Klart for ny jentefest

Anne Mette Undlien (t.v.) og Vibeke Jarness tar sats med Jentebølgen.

Anne Mette Undlien (t.v.) og Vibeke Jarness tar sats med Jentebølgen.

For første gang er Oslo med når SPAR Jentebølgen skyller inn over Norge i mai og juni.

SOGNSVANN: – Det finnes en del løp i Oslo, men dette er et mye mer lavterskeltilbud. Her kan man komme rett fra sofaen for å delta, sier Anne Mette Undlien, prosjektleder for Jentebølgen Oslo.

Sammen med kollega Vibeke Jarness i Bislett Alliansen håper hun på et firesifret antall løpere på Sognsvann førstkommende tirsdag.

– Vi håper å få med 1000 damer. Det er en veldig stor interesse for løping om dagen. I Sentrumsløpet var det en stor økning i antall kvinnelige løpere, sier Undlien og Jarness.

– Løpsbølge

SPAR Jentebølgen er et mosjonsløp over fem kilometer, og i år skal løpet arrangeres 24 steder i Norge. Oslo er for første gang med på programmet.

– Siden Grete Waitz-løpet gikk i Oslo før var det ikke noe vits å ha dette løpet i tillegg. Nå er ikke det lengre, og med en ny løpsbølge bør det være veldig marked for dette, sier Undlien og Jarness.

Mandag hadde det allerede kommet inn 500 påmeldinger.

– Vi kommer til å få hele spekteret her – alt fra dem som vil løpe veldig fort til dem som må gå mesteparten. Det går også an å snu hvis noen synes det blir for langt å gå, sier Undlien.

Før løpet har arrangørene lagt opp tre treningsprogram. Det tidligere skiskytteresset Liv Grete Skjelbreid Poiree er med som ambassadør, og har bidratt med treningsprogrammet. Hun kommer til Sognsvann tirsdag, og det samme gjør Kristian Valen og Johann Olav Koss. Med andre ord blir det full fest – både i og rundt løypa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.