*Nettavisen* Nyheter.

Klart for ny kulturmønstring

Kan du danse, synge, spille, lage film, tegne eller male? Eller kanskje du går med en liten kokk i magen? Da bør du melde deg på Ungdommens kulturmønstring.

SINSEN: I år kan man melde seg på med mat også, sier sivilarbeider Erik Larsen ved Sinsen kulturhus.
For nytt av året er nemlig at kokkekunst har fått en plass på Ungdommens kulturmønstring (UKM).

Bli oppdaget

Allerede neste uke er det påmeldingfrist for UKM i Bydel Grünerløkka og Bydel Gamle Oslo. Erik Larsen har ansvaret for UKM på Grünerløkka, og han håper flere nå vil melde seg på.
Det er en utrolig fin måte å promotere seg selv på. Man får muligheten til å stå på en scene hvor man får hjelp av profesjonelle til lys og lyd. Det er en unik mulighet, sier han.
Hvert år arrangerers det rundt 350 lokalmønstringer og 19 fylkesmønstringer rundt om i landet, i tillegg til landsmønstringen. Mange etablerte artister i Norge, som Askil Holm, Karpe Diem og Gåte startet sin karriere på UKM, og arrangementet har både nasjonal og internasjonal annerkjennelse.
Det er mulig å gå videre fra landsmønstringen til en slags verdensmønstring. Det heter ikke kulturmønstring da, men det bygger på det samme konseptet, sier Erik Larsen.

Ingen kriterier

Hensikten med UKM er at ungdom skal få vise seg fram på en profesjonelle scene. Med andre ord er det ingen andre kriterier enn at man er under 20 år, og vil vise seg fram.
Det er ingen kriterier for å melde seg på. Hvis du har noe du føler du vil vise fram, er det bare å melde seg på, sier Erik Larsen.
Og dersom du ønsker å melde deg på, kan du gå inn på www.ukm.no for mer informasjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag