RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Henning Andersen, daglig leder for TAC, er spent før årets utgave av den store snowboardkonkurransen.
Henning Andersen, daglig leder for TAC, er spent før årets utgave av den store snowboardkonkurransen. Foto: Are Kolstad

Klart for snowboardfest

Sist oppdatert:
Henning Andersen lover et storslagent show i Wyllerløypa kommende helg.

WYLLERLØYPA: Da er det nok en gang klart for The Arctic Challenge (TAC). TAC-grunnlegger Terje Håkonsen inviterte for første gang kjente snowboardere til Norge i 1999, og etter det har deltakelsen blitt bare bedre og bedre i det som er blitt et stort snowboardarrangement også internasjonalt. I år er det en rekke verdensstjerner som skal kjøre slopestyle i Wyllerløypa.

#solliplass #oslove

Et bilde publisert av Geir Rognlien Elgvin (@elgvin) tirsdag 14. Juni. 2016 PDT– Vi har en sterk kjøreliste i år. Alle de beste kommer til Oslo i helgen; blant andre de seks beste slopestylekjørerne fra den siste utgaven av X-Games, sier daglig leder for TAC, Henning Andersen.

Mange involverte

The Arctic Challenge starter med kvalifisering i Wyllerløypa fredag. Lørdag kjøres det semifinaler, og søndag er det klart for den store finaledagen. Den siste uken har Andersen & Co. jobbet hardt for å få den spektakulære løypa ferdig.

– Løypa er bra, og produksjonsmessig er dette det største vi har gjort. Vi har 60 personer her på lønn, og i tillegg er det 200 frivillige som bidrar, sier Andersen.

Håper på folkefest

TACs daglige leder tror på mye underholdning for dem som møter opp.

– Dette er en fantastisk arena for slike stevner, og i slopestyle er det tett i tett med hopp og «rails». Det kan fort bli hoppet så høyt som åtte meter på det avsluttende hoppet, sier Andersen.

Han håper også publikum kjenner sin besøkelsestid til helgen.

– Vi har budsjettert med 2000 tilskuere, men det er plass til 4000 her. Vi har dårlig erfaring når det gjelder vær, men det har sett fint ut de siste dagene, sier en optimistisk Henning Andersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere