RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klart for vårflommen

Ingen vår uten mange bilnyheter, men nå snakker i det minste bilindustrien høyt om å gjøre bilene mer miljøvennlige.

Bilindustrien har vært flinke til å skjule manglende miljøengasjement bak en mur av blank lakk og hestekrefter. Opplevelsen av prestisje, velvære og ytelser har som regel stått foran miljøhensyn. Men nå nytter det ikke lenger å akselerere fra krav om lavere utslipp av CO2.

Blant de viktigste bilene i Norge denne ettervinteren er fire kompakte med plass til en liten familie:

* Kia Cee'd

* Nissan Qashqai

* Toyota Auris

* Volvo C30

Disse er alle sikre, kjører morsomt og tilbys med motorer som fint ruller på en halvliter på mila. Toyota har ambisjoner om å gjøre Auris til en like stor suksess som Corolla, bilen den etterfølger.

Likevel: Selv om vårslippet i Genève ikke flommer over av miljøbiler, står familiebilene sterkt. Her er viktige nyheter som står i Genève, og som kommer til Norge i år:

* Audi A5

* Citroën C-Crosser

* Dodge Avanger

* Fiat 500

* Ford Mondeo

* Jeep Patroit

* Mazda 2

* Mercedes C-klasse

* Mitsubishi Lancer

* Peugeot 207 SW

* Peugeot 4007

* Renault Laguna

* Skoda Fabia

* Smart ForTwo

* VW Golf stasjonsvogn

* Volvo V70/XC70

Her skiller fem biler seg klar ut som de viktigste. Det er Ford Mondeo og Volvo V70/XC70, begge bygd over samme tekniske lest, VW Golf stasjonsvogn, Skoda Fabia og Mercedes C-klasse.

Volvo V70 blir stadig mindre volvosk i et forsøk på å ta opp kampen med Audi og BMW, mens Ford Mondeo virkelig gjør et lekkert byks.

Mercedes har bestemt seg for å ta et endelig oppgjør med gubbestempelet: Derfor minner den nye C-klassen ikke bare om en krympet S-klasse, men skal ifølge Mercedes være en opplevelse å kjøre.

Ingen bilmesse i Genève uten helårs sommerbiler. Vi snakker da om kabrioleter, og selv BMW har nå utstyrt 3-serien med foldbart ståltak angivelig fordi kundene vil ha det slik. Her kan du smake på sommeren:

* BMW 3-serie kabriolet

* Chrysler Sebring kabriolet

* Peugeot 207 CC

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere