Klart til skolestart?

IKKE KLART: Etter nyasfaltering og nedlegging av fjernvarmekabler mangler Bjerregaards gate fotgjengerfelt.Foto: Anne Marie Huck Quaye

IKKE KLART: Etter nyasfaltering og nedlegging av fjernvarmekabler mangler Bjerregaards gate fotgjengerfelt.Foto: Anne Marie Huck Quaye

Hafslund kan ikke garantere at Bjerregaards gate får nye fotgjenger felt før årets skolestart. Flere hundre barn går hver dag til Ila skole.

BJERREGAARDS GATE: Lokalavisen ble tipset av en bekymret småbarnsfar om manglende ferdigstillelse av Bjerregaardsgate.

Asfalteringen er på plass, men nye fotgjengerfelt er fremdeles ikke klare.

– Mange barn bruker denne veien til skolen, og det er viktig at vi får feltene på plass til skolestart, sier Svein Arthur Kallevik til Lokalavisen.

Ansvaret for gaten ligger hos Hafslund Fjernvarme, som ikke kan garantere klar e fotgjengerfelt innen skolestart.

– Det er asfaletert ferdig. Hafslund skal snart på befaring med entreprenøren, og sørger da for at det blir påpekt viktigheten av ferdigstillelse før skolestart, sier informasjonssjef i Hafslund, Kjell Stamgård som ikke kan love at albeidene blir gjort.

– Vi har veldig mange barn som bruker dette som skolevei. Oslo kommune er jo opptatt av trafikksikkerhet, så vi er avhengig av at alt er på plass før skoletart, sier assisterende rektor ved Ila Skole, Hanne Pryser. Hun får støtte av rektor på Bolteløkka skole, Dag H. Gomnæs.

– Vi samarbeider med politiet om trafikksikkerhet, og pleier å sette ut skolepatruljer ved noen fotgjengeroverganger, sier Gomnæs som gjør seg klar for aller første skoledag mandag 23.august for byens barn. Det gjenstår foreløpig å se om skoleveien er sikker for de mange barna som tar beina fatt over helga.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.